Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

11. 11. 2019. 14:13 >> 14:13

ROK 20 DANA

Objavljen konkurs za mjesto direktora Fonda PIO

Uprava za kadrove objavila je javni konkurs za potrebe Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) za poziciju direktora, koji se postavlja na period od pet godina.

Kandidat mora da ima završeni VII-1 nivo kvalifikacije obrazovanja na fakultetima društvenih nauka, ekonomije ili prava, kao i položen stručni ispit za rad u državnim organima.

Kandidat takođe mora da ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima rukovođenja ili devet godina radnog iskustva na drugim poslovima.

Rok za podnošenje prijava je 20 dana od objavljivanja konkursa.

Potrebna dokumentacija obuhvata obrazac prijave na slobodno radno mjesto, CV, fotokopiju biometrijske lične karte, diplomu ili uvjerenje o završenom nivou i vrsti obrazovanja, uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak po službenoj dužnosti, dokaz o potrebnom radnom iskustvu, kao i uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u državnim organima.

"U državnom organu ne može da zasnuje radni odnos osoba koja je korisnik prava na penziju, u skladu sa zakonom", navodi se u konkursu.

Državni službenik, odnosno namještenik koji je ostvario pravo na otpremninu ne može zasnovati radni odnos u državnom organu ili preduzeću, u periodu od jedne godine od isplate otpremnine.

Ograničenje se ne odnosi na osobu koja vrati cjelokupni iznos isplaćene otpremnine.

Provjera kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata za popunu radnog mjesta starješine organa uprave, sprovešće se u skladu sa članom Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

"Provjera kompetencija, znanja i sposobnosti kandidata podrazumijeva izradu pisanog rada, koji sadrži sagledavanje prioriteta i predloga za unapređenje procesa rada, odnosno stanja u oblasti rada za koju se kandidat imenuje, odnosno postavlja", objasnili su u konkursu.

Kandidat koji je ostvario više od 50 odsto bodova na testiranju u pisanoj formi, može pristupiti strukturiranom intervjuu.

O datumu, mjestu, vremenu i načinu provjere, kandidati sa liste kandidata koji ispunjavaju uslove javnog konkursa će biti obaviješteni preko internet stranice Uprave za kadrove, najkasnije pet dana prije provjere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније