Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.P. ]

11. 11. 2019. 17:22   >>  17:19

VOLKOV U BRISELU

Crnogorskim studentima biće omogućeno stažiranje u NATO-u

Crnogorskim studentima biće omogućeno da stažiraju u NATO-u, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov, sastao se u Briselu sa zamjenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za ljudske resurse, Patrikom Bilo-Duranom i specijalnom predstavnicom generalnog sekretara za žene, mir i bezbjednost Kler Hatčinson.

Volkov je sa Bilo-Duranom razgovarao na temu mogućnosti zaposlenja civila u okviru NATO i istakao da su za crnogorske građane, pored mnogobrojnih prednosti članstva, "otvorena vrata" i za posao u toj organizaciji.

On je kazao da je značajno i stažiranje mladih, kroz koje stiču nova znanja i vještine koje mogu iskoristiti za sopstveni napredak, ali i izgradnju cjelokupne zajednice.

"Zaključeno je da bi organizacija studijskih posjeta crnogorskih srednjoškolaca NATO-u doprinijela boljem razumijevanju organizacije kod mladih, ali i povećanju stepena informisanosti o mogućnostima koje su otvorene crnogorskim članstvom u Alijansi", kaže se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane će, kako se navodi, u narednom periodu, aktivno promovisati mogućnosti i prednosti stažiranja crnogorskih studenata u NATO-u.

Volkov je, na sastanku sa Hatčinson, istakao da Ministarstvo odbrane posvećuje pažnju primjeni politike rodne ravnopravnosti i Rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti UN-a.

"To potvrđuje i pozicija savjetnika Vrhovnog komandanta Savezničkih snaga za pitanja rodne ravnopravnosti, koju je Ministarstvo odbrane popunilo u okviru NATO komandne strukture", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније