Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.P. ]

12. 11. 2019. 18:25 >> 18:23

U SKOPLJU

Crna Gora preuzela predsjedavanje ReSPA-om

Crna Gora preuzela je predsjedavanje Regionalnom školom za javnu upravu na Zapadnom Balkanu (ReSPA) za narednu godinu.

Ministar za informaciono društvo i administraciju Sjeverne Makedonije i predsjedavajući Upravnog odbora za ovu godinu Damjan Mančevski, predao je predsjedavanje ReSPA-om ministarki javne uprave Crne Gore Suzani Pribilović.

Pribilović je, na sastanku Upravnog odbora ReSPA na ministarskom nivou u Skoplju, zahvalila ReSPA-i na dosadašnjoj podršci i izuzetnoj saradnji od osnivanja tog Vladinog resora.

Ona je istakla da je predsjedavanje ReSPA-om za Crnu Goru predstavlja veliki izazov i još veću obavezu, s obzirom da ga preuzimaju od Sjeverne Makedonije koja je u proteklih godinu značajno napredovala u oblasti reforme javne uprave.

"Čvsrto smo opredijeljeni da slijedimo taj primjer i iskoristimo mogućnosti saradnje s ReSPA-om za unapređenje javne uprave, pa će u fokusu naših aktivnosti u narednom periodu biti pružanje usluga, jer to je ono što najviše osjete građani od naših reformskih aktivnosti", kazala je Pribilović.

Sastanak Upravnog odbora, kako je saopšteno iz Ministarstva, održan je u cilju rezimiranja glavnih dostignuća u procesu poboljšanja javne administracije na Zapadnom Balkanu i dalje inicijative za unapređenje regionalne saradnje, kao i nove modele zajedničkog rada u okviru ReSPA programa, uz podršku Evropske komisije.

Sastanku su prisustvovali ministri i visoki zvaničnici zaduženi za resor javne uprave iz zemalja ReSPA članica, Bosne i Hercegovine, Albanije Sjeverne Makedonije i Srbije, kao i predstavnici Evropske komisije i Kosova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније