Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

13. 11. 2019. 07:01   >>  07:01

KRAJEM MJESECA

Počinje izgradnja kružnog toka u Tuzima

Izgradnja kružnog toka kod Katoličke crkve u Tuzima počeće krajem ovog mjeseca. Na ovoj raskrsnici razdvajaju se put ka Božaju, Matagužima, Hotima i ulice u centru naselja.

 

Opština Tuzi prijavila je radove kod Ministarstva održivog razvoja i turizma i čekaju 15 dana da odgovore, nakon čega počinju radovi.

“Što se tiče dokumentacije i svih saglasnosti sve je riješeno. Posao je na tenderu dobila firma Vukotić trejd. Sa njima smo imali sastanak i sve je dogovoreno oko početka radova. Razgovarali smo i o tome da će dio ulice morati biti zatvoren za saobraćaj dok traju radovi, ali ćemo građanima obezbijediti alternativne prilaze. Nećemo zatvarati glavni put nego neku od sporednih ulica”, navodi za Dan Ljeka Ivezaj, sekretar za planiranje i uređenje prostora Opštine Tuzi.

Kako Ivezaj kaže, vjerovatno će biti otvoren parking kod Doma zdravlja, što će predstavljati neku alternativu.

“Sve to mora da sačeka skicu koju mi šalju na odobrenje na ćemo znati detalje i na vrijeme informisati građane o promjeni režima saobraćaja u centru”, rekao je Ivezaj.

Ljeka Ivezaj je istakao da će kružni tok zadovoljavati sve standarde gradnje takvog objekta.

“Ovo je tranzitni put na smo morali misliti i o tome da nesmetano mogu da saobraćaju kamioni i teretnjaci. Projekat je radio Civil inžinjering, a dobijena je i saglasnost od Uprave za saobraćaj. Vrijednost investicije je preko 300.000 eura samo za kružni tok koji će se finansirati iz budžeta Glavnog grada”, navodi Ljeka Ivezaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније