Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

13. 11. 2019. 11:33 >> 11:33
1

DEMOKRATSKA CRNA GORA

Projekat legalizacije fijasko Vlade CG

Demokratska Crna Gora saopštila je da podatak da je po Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata za 16 mjeseci legalizovano samo 734 objekta, od ukupno 51.000 podnijetih zahtjeva, potvrđuje potpuni fijasko Vlade Crne Gore na ovom projektu.

 

"Ako uz to dodamo da je u Crnoj Gori nezvanično evidentirano preko sto hiljada objekata koji podliježu legalizaciji, onda dolazimo do procenta od 0,73 odsto koliko je legalizovano u ovom periodu. Ovo je zaista poražavajući podatak koji govori, prije svega, o neozbiljnosti politike Vlade Crne Gore", saopštile su Demokrate.

Napravljeni su, smatraju u ovoj partiji, ozbiljni propusti i previdi u procedurama, "a očito da je kompletan postupak bio daleko od dobro planiranog".

"To potvrđuje da se krenulo u proces legalizacije bez prethodnog plana regulacije neformalnih naselja i bez detaljnih urbanističkih planova u velikom broju opština. Takođe, orto foto snimci objeka nisu u potpunosti urađeni na nivou kvaliteta koji omogućava sagledavanje gabarita objekata u cjelosti, što je još jedan u nizu propusta, koji utiču na kompletan postupak. Demokrate su od samog početka upozoravale da je riječ o klasičnoj prevari i namjeri Vlade Crne Gore da iz džepa građana izvuče posledni cent. Da se MORT rukovodio drugim motivima, ovaj posao bi mogao veoma brzo biti sproveden. Takođe, kompletan postupak je opterećen različitim interesima režimskih tajkuna i DPS funkcionera", istakle su Demokrate.

Vlada Crne Gore, smatraju u ovoj partiji, nije imala sluha prema socijalno ugroženim slojevima stanovništva koji su svojim sredstvima pored objekta kojim su riješili stambeno pitanje porodice, izgradili i komunalnu infrastrukturu za taj objekat ili njen dio.

"Sada se tim građanima opet obračunava u punom iznosu naknada za komunalno opremanje gradskog građeviniskog zemljišta. Kako možete građanima naplaćivati nešto što su sami iz sopstvenih sredstava izgradili", pitaju Demokrate

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније