Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

13. 11. 2019. 16:23   >>  16:22

KAŠĆELAN

"U Prijestonici od Oboda očekujemo mnogo"

Obod, koji je sada u vlasništvu Cetinja, otvara mnoge mogućnosti za zapošljavanje stanovnika tog grada, a do kraja godine biće poznato koji investitor ispunjava uslove za zakup kompleksa od kojeg u Prijestonici očekuju mnogo. To je , tokom svečane sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje, poručio prvi čovjek grada Aleksandar Kašćelan. Iz Skupštine pozivaju odbornike opozicije da ozbiljnije pristupe poslu, i omoguće kvorum kako bi rezultati u tom gradu bili još bolji.

Minulu godinu na Cetinju, lokalna samouprava provela je radno. U fokusu su bili veliki projekti, koji za cilj imaju razvoj Prijestonice i otvaranje novih radnih mjesta.

"Kupovina Oboda koji je sada u 100 vlastištvu Prijestonice otvara mogućnosti za nove poslovne partnere i za nova zapošljavanja. Javni oglas za davanje u dugoročni zakup Oboda je u toku, a do kraja godine trebalo bi da znamo ko je od investitora koji su se interesovali za taj kompleks ispunio postavljene kriterjume...Raduje me što vam mogu reći da za zakup Oboda imamo prvu podnešenu prijavu", kaže Kašćelan.

U Prijestonici su, kako je na svečanosti povodom Dana oslobođenja istakao prvi čovjek Cetinja, nastavili i sa finansijskom konsolidacijom, ostvarili uštede i vratili dio duga.

"Dobro planiranje pomoglo nam je da u ovom trenutku imamo ostvarenje budžeta u iznosu od 74 posto planiranog, redovno isplaćujemo zarade i servisiramo obaveze prema preduzećima čija je prijestonica osnivač," kazao je Kašćelan.

A prethodna godina, iz ugla predsjednice Skupštine bila je naporna i opterećena problemom kvoruma, koji je otežavao i usporavao rad lokalnog parlamenta.

"Međutim, uz maksimalno zalaganje odbornika vladajuće koalicije otežano ali ipak uspješno problem se prevazilazi jer su za parlamentarnu većinu interesi gradjana Cetinja bili u prvom planu", kaže Maja Ćetković, predsjednica Skupštine Opštine Cetinje.

Ove godine dodijeljene su i nagrade "13. novembar“. Dobitnici su crnogorski paraolimpijac Filip Radović i Srđa Martinović, profesor i publicista.

"Kažu da je najteže preskočiti vlastiti prag svoga doma,. I pored brojnih uspjeha i priznanja nagrada svoga grada je najdraža i naročito emotivna. Ipak, mnogo je toplije i lagodnije kada znate da je Cetinje sa vama", Srđa Martinović, dobitnik nagrade "13. novembar".

Cetinje je, kako su poručili iz lokalne uprave i uz studente, pa su tradicionalno nagradjeni najbolji.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније