Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

14. 11. 2019. 13:10 >> 14:01
1

DIREKTORATU I OPŠTINAMA

Stigla nova oprema za zaštitu i spašavanje od poplava

Direktorat za vanredne situacije i opštinske službe iz Podgorice, Bara i Ulcinja dobile su novu opremu za zaštitu i spašavanje u slučaju poplava. Ukupna vrijednost opreme, koju čine gumeni i aluminijumski čamci, motori za čamce, spasilačka odijela, prsluci za spašavanje i ostala spasilačka opreme iznosi 77.880 eura.

Oprema koja je nabavljena u okviru projekta "Nepogode ne poznaju granice", koji u Crnoj Gori sprovode FORS Montenegro i Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore predstavljena je danas u podgorici.

Službe zaštite i spašavanja rade odgovorno i profesionalno na prevenciji od poplava, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i dadao da će nova oprema ojačati materijalne kapacitete državne i lokalnih službi.

Nuhodžić je rekao da je projekat, čija je vrijednost 80 hiljada EUR, omogućio da se materijalni kapaciteti službi zaštite i spašavanja pojačaju sa 12 čamaca koji su opremljenji sa adekvatnim motorima i 24 uniforme za zaštitu od poplava.

"Na ovaj način smo povećali kapacitete i državne i lokalnih službi“, istakao je Nuhodžić na Konferenciji na temu Smanjenje rizika od katastrofa i značaj prekogranične i regionalne saradnje.

MUP, kako je istakao, ima odličnu saradnju sa nevladinim sektorom i ovaj projekat je primjer dobre prekogranične saradnje i dokaz da Ministarstvo kroz aktivnosti Direktorata za vanredne situacije permanentno radi na jačanju kapaciteta službi.

"Koordinirani i zajedno izgrađujemo jak i sposoban sistem Službi, što je važno za zaštitu građana od elementarnih nepogoda“, poručio je Nuhodžić.

Komandir podgoričke Službe zaštite i spašavanja, Goran Janković, kazao je da će im oprema odnosno čamci koje su dobili koristiti za spašavanje na vodama.

"Sve je ovo dokaz izuzetne saradnje sa Direktoratom i mi smo kao najveća crnogorska Služba zadovoljni sa odnosom sa njima“, istakao je Janković.

Predstavnik NVO Fors Montenegro Veselin Šturanović kazao je da je oprema nabavljena u okviru projekta Nepogode ne poznaju granice, koji u Crnoj Gori sprovode FORS Montenegro i Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija, a u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave.

"Projekat 'Nepogode ne poznaju granice', koji se sprovodi u Crnoj Gori i Albaniji, ima za cilj jačanje kapaciteta institucija i službi koje se bave zaštitom i spašavanjem za smanjenje rizika od katastrofa, sa akcentom na zaštitu od poplava, kao i informisanje stanovništva o rizicima od poplava", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније