Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

15. 11. 2019. 08:31 >> 08:32
1

PREGLEDAĆE PRIJAVE ZA VDT-A

Danas sjednica Tužilačkog savjeta

Sjednica Tužilačkog savjeta biće održana danas i iako na dnevnom redu nema najavljene tačke o razmatranju kandidatura za vrhovnog državnog tužioca o njima će se najvjerovatnije raspravljati.

"Ta tačka može biti naknadno uvrštena u dnevni red. Prvo ćemo morati da se izjasnimo o pritužbama Mitrića i Marković ", objasnili su nezvanični sagovornici Pobjede iz tog tijela.

Iako su se na oglas prijavila tri kandidata, Tužilački savjet će se izjašnjavati samo o dvije kandidature s obzirom na to da je profesor Mitrić povukao prijavu, jer, kako je ranije objasnio, nije uspio da dobije potvrdu o položenom pravosudnom ispitu.

Mitrić je bio sudija i predsjednik Ustavnog suda i penzionisani je profesor na Pravnom fakultetu.

Danijela Marković zaposlena je u Sekretarijatu za opštu upravu opštine Budva.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, koja je konkurisala na javni oglas za vrhovnog državnog tužioca, blagovremeno se prijavila, odnosno dokumenta je poštom uputila Tužilačkom savjetu 1. novembra – saznaje Pobjeda.

Izvori iz Tužilačkog savjeta Pobjedi su kazali da je neosnovana pritužba dva druga kandidata prof. dr Blagote Mitrića i Danijele Marković, koji su osporili kandidaturu Vukčević, navodeći da postoji uredna dokumentacija kada je ona proslijedila prijavu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније