Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan; Objavila: M.M ]

15. 11. 2019. 09:16 >> 09:12

SA ISPORUKOM DO APRILA

MA raspisao tender za nabavku embraera

Montenegro Airlines (MA) raspisao tender za nabavku jednog aviona embraer E195, koji može biti polovni, ne stariji od 2007, ili nov, sa isporukom do aprila naredne godine.

Ugovor o lizingu će biti na tri godine, uz mogućnost produženja pod istim uslovima. Avion će biti u konfiguraciji od 116 sjedišta, kao i svi ostali E195 koji su sada u floti, prenosi Dan.

Lizing ugovor ima ograničenje na 2,4 hiljade blok sati ili 2,03 hiljade sati leta godišnje.

Biće prihvaćena ponuda sa najnižom cijenom lizinga, a rok za njihovo dostavljanje je 22. novembar.

U posljednjoj godini E195 u floti MA su imali između 1,7 hiljada i 1,91 hiljada sati leta godišnje, pa se pretpostavlja da će kompanija više koristiti novi avion, odnosno da će isti imati više frekvencija tokom godine, prenosi portal Tango six.

Kompanija trenutno ima pet fokera F100, od kojih su četiri prizemljena, a jedan i dalje služi za operacije. MA namjerava da proda svih pet F100 odjednom, pri čemu će jedan F100 letjeti cijelu narednu sezonu, nakon čega cijela flota ide u prodaju. Od četiri prizemljena aviona tri nijesu u letnom stanju, a jedan jeste, ali se neće koristiti tokom ljetnje sezone.

Kompanija pregovara sa Qantasom i jednom kazahstanskom kompanijom o prodaji flote F100. Uz to, kompanija u floti ima tri E195, od kojih je jedan u vlasništvu, a dva su u lizingu od GECAS-a.

Iako je kompanija razmišljala i o većim uskotrupcima, kao što su A320 i 737, ipak je analizom ustanovila da je E195 idealan za crnogorsko tržište. Unificiranje flote svakako je odličan potez kojim bi kompanija mogla postati profitabilna u idućih par godina.

MA godinama posluje sa višemilionskim gubicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније