Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

15. 11. 2019. 13:14   >>  13:16

ŠEHOVIĆ - RAJNKE

Realizuju 14 projekata obrazovne infrastrukture

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori u saradnji sa Ministarstvom prosvjete realizuje 14 projekata koji se odnose na obrazovnu infrastrukturu, čija je ukupna vrijednost nekoliko miliona eura.

Ministar prosvjete Damir Šehović i ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke razgovarali su danas, kako je saopšteno, o planiranim novim projektima.

Šehović je saradnju sa Ambasadom SAD-a i značajne donacije PROSVJETEkoje se po tom osnovu opredjeljuju za crnogorski sistem obrazovanja, ocijenio kao potvrdu kvalitetnih, sadržajnih i prijateljskih odnosa dviju država.

"On je zahvalio na ukupnoj podršci koju Crna Gora dobija od SAD-a, a posebno na infrastrukturnim obrazovnim projektima i istakao da ona dolazi u trenutku kada i Vlada Crne Gore opredjeljuje najviše sredstava za obrazovanje ikada", kaže se u saopštenju.

Sagovornici su razgovarali o zajedničkim projektima koji su različitim fazama, od čega je značajan dio na sjeveru zemlje.

Kako su najavili, u tom pravcu će se nastaviti, pa će se partnerstvom i donacijama raditi najvećim dijelom na obnovi školske infrastrukture na sjeveru.

Rajnke je rekla da je imala zadovoljstvo da obiđe jedan od završenih projekata, OŠ “18. oktobar” na Bioču, gdje je urađena zamjena stolarije, novi toaleti i učionica za potrebe vrtića, gdje se uvjerila da je ovaj projekat bio od velike koristi đacima i nastavnicima, ali i lokalnoj zajednici.

Rajnke je izrazila zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i, kako je istakla, više nego prijateljskih odnosa dviju država.

"Sagovornici su najavili da će u narednom periodu detaljnije upoznati javnost o svim postojećim, ali i novim projektima na kojima će se raditi i zajednički obići objekte na kojima su radovi već završeni", kaže se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније