Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vanja Rakonjac, TVCG

18. 11. 2019. 10:59   >>  11:02

ZAPOŠLJENA U OPŠTINI BP

Sa diplomom Dženada našla put u sigurnu budućnost

Priča o Dženadi Rizvanović, koja je u namjeri da se obrazuje imala i svoj životni put i cilj, dobila je epilog kakav je dvadesetdevetogodišnja Romkinja iz Bijelog Polja željela. A htjela je, kaže, da gradi uspješan i porodični i poslovni život. Posao koji je nedavno dobila u bjelopoljskoj Opštini učinio je, kaže, srećnijom i ispunjenijom osobom jer je prihvaćena bez predrasuda.

Obrazovanje je, kaže Dženada polazna osnova za egzistenciju i uključivanje Roma u društveni život. Zato je imala volju da uči i postane jedna od malobrojnih Romkinja sa završenom srednjom školom. Diploma joj je otvorila nove mogućnosti, a lokalna uprava dala šansu da se zaposli u kancelariji za Rome.

Bjelopoljska Opština trenutno je jedina ustanova u Crnoj Gori u kojoj radi Romkinja. Time su, kako ističu, potvrdili da toj populaciji pridaju posebnu pažnju kako bi poboljšali njihovu integraciju u lokalnu zajednicu.

Dženadin posao u Kancelariji za Rome je da koodinira izmedju lokalne uprave i Romske zajednice. Takav rad omogućiće Romima da promijene i unaprijede kvalitet života.

Sa završenom školom i obezbijedjenim poslom, Dženada je našla put u sigurnu budućnost. Ponosna na to što je odabrana za rad u prvoj kancelariji za Rome u Crnoj Gori, vjeruje da će biti primjer svojim sunarodnicima. Taj put trasirala je i za svoje dvoje djece od kojih jedno već ide u vrtić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније