Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

18. 11. 2019. 15:53 >> 15:58

U NIKŠIĆU I DANILOVGRADU

Za sada ne prijeti opasnost od novih poplava

Situacija u Nikšiću i Danilovgradu je pod kontrolom i za sada ne prijeti bilo kakva opasnost od novih poplava, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Opštine Nikšić i Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Sastanak je, akko je saopšteno, održan u cilju praćenja situacije i preventivnog djelovanja od mogućih poplava na teritoriji nikšićke i danilovragdske opštine.

"S obzirom na činjenicu da je u proteklih petnaestak dana došlo do rekordnih padavina i da je tokom oktobra palo više kiše nego za pola godine, nadležni u Opštini i EPCG, konstatovali su da je u tom periodu bila dobra koordinacija i ativnosti svih službi na terenu", saopšteno je iz EPCG.

Trenutno se ne bilježe novi dotoci, kako se navodi, tako da za sada ne prijeti bilo kakva opasnost od ugrožavanja materijalnih dobara – pokretne i nepokretne imovine stanovnika po obodima Nikšićkog Polja i u dijelu Bjelopavlićke ravnice.

"Konstatovano je da sistem HE „Perućica“ i koncipiran tako da u znatnoj mjeri smanji, a u većini slučajeva i spriječi poplavni talas na pomenutom području, jer se voda kod nadprosječnih padavina akumulira i zadržava u akumulacijama. Međutim, kako se prema prognozama HMZ narednih dana ne očekuju obilnije padavine time je i rizik od mogućeg poplavnog talasa manji", saopštila je EPCG.

Stoga je, dodaje se u saopštenju, na sastanku konstatovano da nadležni u EPCG i Opstini Nikšić budu u stalnoj komunikaciji sa Kriznim štabom i Direktoratom za vanredne situacije kako bi se na vrijeme upozorili mještani da blagovremeno preduzmu potrebne radnje na zaštiti svoje imovine kako bi izbjegli veću materijalnu štetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније