Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan ]

19. 11. 2019. 07:12 >> 07:11
25

ODGOVOR DŽOMIĆA

Brajović da se bavi aferama, a ne crkvom

Protojerej-stavrofor, koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić poručio je predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću da, umjesto što kleveće Crkvu, brine o svojim aferama.

Brajović je na skupu u Tirani o religijama kazao da Srpska pravoslavna crkva (SPC), posredstvom Mitropolije crnogorsko-primorske, djelovanjem na terenu i izjavama pojedinih crkvenih velikodostojnika izaziva podjele i podriva političko i pravno ustrojstvo na kojima se temelji crnogorska državnost.

"Da nijesu tužne, bile bi smiješne tiranske izjave predsjednika Skupštine Ivana Brajovića. U pitanju su klasične klevete koje, u trenutku u kome su i od koga su saopštene, imaju drugi cilj. Jasno je da njemu cilj nijesu Mitropolija crnogorsko-primorska i Srpska pravoslavna crkva. I vrapci na granama po Podgorici danas znaju da Brajović, plagiranjem tuđih ideja na krajnje nekreativan i karikaturalan način, pokušava da pažnju javnosti sa ličnih dugova, prodaje zemlje, rivolving kartica sa enormnim minusima, oročenih bankarskih depozita javnog preduzeća koje kontroliše njegova politička partija, najavljenih snimaka i drugih zaprepašćujućih problema koje ima i kao ličnost i kao političar skrene na Mitropoliju i SPC", smatra Džomić.

Džomića čudi što Brajović nije pominjao Mitropoliju i SPC kada je, kako pretpostavlja, "sa rukom na srcu, prodavao đedovinu po Bjelopavlićima i kada je rivolving karticu dovodio do pozitivne nule".

"O podrivanju pravnog i državnog poretka Crne Gore valjda bolje od njegovih izjava svjedoči činjenica da je protiv njega, a ne protiv Mitropolije formiran predmet u Specijalnom državnom tužilaštvu. Nije bio tako glagoljiv prethodnih dana na domaćem terenu kada je nemušto pokušavao da objasni svoju ulogu u aferama koje se vezuju za njegovo ime, prezime i državnu funkciju. Brajoviću je savjetnije da svoju pažnju usmjeri na svoje probleme i da se pomoli Bogu da mu dometne snage da svoj krst ponese dostojanstveno i odgovorno, a ne da kleveće Crkvu. No, bojim se da u njegovom slučaju ni Bog, dok se ne pokaje, ne može pomoći", zaključio je Džomić.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније