Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

20. 11. 2019. 10:35   >>  10:49

MINISTARSTVO SAOPŠTILO

Od 2017. budžet za nauku i inovacije povećan 120%

Budžet za nauku i inovacije od 2017. godine uvećan je 120 odsto, a za 2020. godinu Ministarstvu nauke opredijeljeno je šest miliona eura, saopšteno je iz resora Sanje Damjanović.

 

"Prijedlogom Zakona o budžetu Crne Gore za 2020. godinu Ministarstvu nauke opredijeljen iznos od 6 miliona eura. Povećanje budžeta Ministarstva nauke u odnosu na 2019. iznosi oko 920 hiljada eura, odnosno 17%", navode iz Ministarstva nauke.

U 2020. godini, kako kažu, planirana su i dodatna sredstva za kapitalni razvojni projekat - Naučno-tehonološki park Crne Gore sa sjedištem u Podgorici, za koji će biti raspisan tender za izvođača radova do kraja ove godine.

"Napominjemo da je za inovacioni ekosistem koji gradimo od 2017. godine budžet za nauku i inovacije povećan 120%, što je najbolji dokaz da Vlada Crne Gore prepoznaje značaj nauke i inovacija", istakli su iz Ministarstva nauke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније