Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

20. 11. 2019. 22:10 >> 22:12

MINISTARSTVO I NVO

Podrška preventivnim aktivnostima u oblasti HIV/AIDS-a

Predstavnici Ministarstva zdravlja i šest nevladinih organizacija (NVO) potpisali su ugovore o raspodjeli finasijskih sredstava za projekte podrške preventivnim i drugim aktivnostima u oblasti HIV-AIDS-a u ovoj godini.

Ministarstvo zdravlja opredijelilo je ukupno 70 hiljada eura za NVO - Centar kreativnih vještina, SISTEM, Juventas, Bjelopoljski demokratski centar, Identitet i CAZAS.

Sekretar Ministarstva zdravlja Nikola Antović rekao je da je taj resor za prioritetne oblasti prevencije HIV/AIDS-a i tretman osoba koje žive sa HIV-om opredijelilo značajna sredstva, kako bi prevenirali širenje HIV infekcije i broj novootkrivenih inficiranih slučajeva bio manji.

"Koliko nam je značajna saradnja ukazuje i činjenica da je za protekle tri godine Ministartsvo zdravlja za projekte NVO u ovoj oblasti izdvojilo ukupno preko pola miliona eura", kazao je Antović.

On očekuje da će NVO koje su izabrane konkursom ostvariti ono to je krajnji cilj- "To je bolja identifikacija i tretman osoba koje žive s HIV-om i ranjivim grupama koje su u riziku od infekcije".

Antović je podsjetio da je Ministarstvo zravlja, u saradnji sa civilnim sektorom, od 2019. godine do 2021. godine, dobilo podršku Globalnog fonda za HIV, tuberkulozu i malariju u iznosu od 556 hiljada eura, bespovratnih sredstava.

"To će doprinijeti da infekcija HIV-a u Crnoj Gori bude pod kontrolom", ocijenio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније