Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

20. 11. 2019. 20:52 >> 20:50

ŠKOLA "VASO ALIGRUDIĆ"

Podgoričani najbolji na državnom takmičenju iz elektrotehnike

Tim podgoričke Srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić" osvojio je prvo mjesto na Državnom takmičenju srednjoškolaca iz oblasti elektrotehnike „Energija u žici“, i novčanu nagradu od 750 eura.

 

Takmičenje su organizovali Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) i Udruženje nastavnika elektrotehnike Crne Gore (UPECG), a događaj su podržali ministarstva prosvjete i ekonomije, Elektrotehnički fakultet i Centar za stručno obrazovanje.

Kako je saopšteno iz CEDIS-a, znanje i vještine odmjeravali su tročlani timovi iz šest obrazovno-vaspitnih ustanova koje u svom profilu imaju zanimanja iz oblasti elektrotehnike - Srednja stručna škola iz Berana, „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice, tivatska Srednja mješovita škola „Mladost“ iz Tivta, Srednja stručna škola iz Nikšića, Srednja elektro-ekonomska škola iz Bijelog Polja i pljevaljska Srednja stručna škola.

Matija Bulatović iz prvoplasiranog tima kazao je da su im njihovi profesori maksimalno povećeni, tako da je morao doći i rezultat.

„Pripremali smo se, naročito poslednjih 20 dana u saradnji sa našim profesorom Vladimirom Kitaljevićem. Ovo je za nas idealna prilika za sticanje novih poznanstava i novih radnih iskustava“, istakao je Bulatović, kojem je pripala i nagrada za najboljeg pojedinca, u iznosu od 250 eura.

Drugo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 600 EUR pripala je ekipi Srednje stručne škole iz Berana, dok je treće mjesto i 450 eura osvojio tim iz Srednje stručne škole iz Nikšića.

Nagradu za najbolju školu i lap top dobila je Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice, a obezbijeđene su i nagrade, u iznosu od 250 eura, za mentore pobjedničkih ekipa.

Šefica Službe za korporativne komunikacije CEDIS-a, Marija Jovović, kazala je da ta kompanija iznad svega cijeni znanje.

Prema njenim riječima, “Energija u žici” od ove godine ima status državnog takmičenja, „a veliko interesovanje među srednjoškolcima nam dodatno potvrđuje da smo na pravom putu“.

„Organizovanjem takmičenja želimo da povežemo obrazovne institucije i zanimanja koja su CEDIS-u potrebna za obavljanje osnovne djelatnosti. Bilo bi nam drago da i neko od vas upravo izabere CEDIS za mjesto gdje će započeti i razvijati svoju karijeru“, istakla je Jovović.

Takmičenje je otvorio predsjednik Odbora direktora CEDIS-a Miodrag Čanović koji je istakao da je “Energija u žici” odličan primjer produktivnog funkcionisanja privrede i obrazovnog sektora.

„Moramo biti odgovorni prema budućnosti i stvoriti joj šanse za prosperitetan razvoj koji ćete na svojim leđima nositi upravo vi. Vi ste budućnost i naše kompanije i daljeg razvoja distributivnog sistema“, poručio je Čanović.

Iz Ministarstva prosvjete su istakli da je CEDIS pravi partner kojem je doista stalo do pozitivnih pomaka u obrazovanju.

Direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete, Veljko Tomić, kazao je da u srednjim stručnim školama danas uče vrijedni mladi ljudi sa kojima radi kvalitetan nastavni kadar.

„Najboljima čestitam na rezultatima, a čestitam i CEDIS-u na odličnoj organizaciji“, dodao je Tomić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније