Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

21. 11. 2019. 09:47 >> 10:58
1

MALIŠIĆ-LJUMOVIĆ

Saradnja tri medija za bržu informisanost

Svaki medij ima svoju publiku, a online mediji prilagođeni su mladim ljudima koji zbog prirode obaveza nijesu u mogućnosti da isprate ono što se emituje na televiziji, kazala je povodom Svjetskog dana televizije novinarka Portala RTCG Maša Mališić-Ljumović.

 

Portal RTCG, kako je kazala, nastoji da sve atraktivne TV sadržaje prilagodi online publici.

Ona je ukazala na važnost sinergije između Radija, Televizije i Portala RTCG, kako bi publika u svakom trenutku bila brzo i tačno informisana o svim događajima iz zemlje i svijeta.

Portal je tokom sedam godina postojanja nastojao da isprati tehnološke trendove, pa je korisnicima ponudio sadržaj na Android i IOS uređajima kroz aplikaciju RTCG.

Govoreći o digitalizaciji Javnog servisa, Mališić-Ljumović kaže da će kompletan proces omogućiti brži protok informacija sa Radija i Televizije, jer će posao biti mnogo jednostavniji.

"Naravno, sve će to donijeti kvalitetniju sliku i zvuk, što je veoma važno", rekla je Mališić-Ljumović.

Televizija tehničko-tehnološki mnogo opremljenija i omogućila je vizuelizaciju svijeta u kojem danas živimo, a o kojoj nijesmo mogli ni da razmišljamo do prije 30-40 godina, ocjenila je za TVCG profesorica žurnalistike sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dubravka Valić Nedeljković, i dodala da taj optimizam ne dijeli kada je riječ o sadrzaju koje nude mediji danas.

Knjge su zamijenile novine, biskop-televizija, između je bilo i radija, i mislilo se da će dolaskom novog medija svaki prethodni umrijeti. Pokazalo se suprotno, ocijenila je Valić-Nedeljković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније