Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 11. 2019. 19:49 >> 19:49

KOR U TUŽILAŠTVU

Predali dokumentaciju o ekološkom kriminalu

Aktivisti Koalicije za održivi razvoj (KOR) predali su danas tužiocima dio dokumentacije o ekološkom kriminalu na Skadarskom jezeru i dogovorili saradnju s timom koji je odredio vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković, saopšteno je iz te NVO.

"Tužiteljke su izrazile spremnost za saradnju, navodeći da prepoznale da građani vjeruju KOR-u, ističući da je saradnja tužilaštva civilnog sektora i građana ključna u zaštiti ekoloških vrijednosti Crne Gore, te otkrivanju počinilaca eko-kriminala, što će u krajnjem omogućiti zatvaranje poglavlja 27 u pregovorima za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji", saopšteno je iz Koalicije.

Kako su istakli, predstavnici KOR-a su tužiocima predstavili dio dokaza o eko-kriminalu i dogovorili da im ubuduće dostavljaju sve dokaze koje imaju.

"Takođe, precizirali smo oblike buduće saradnje. Rukovoditeljka Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica Ljiljana Klikovac saopštila nam je da će odrediti osobu za vezu sa nama, jer smo im ukazali na dosadašnju praksu zloupotrebe ličnih podataka lica koja prijavljuju krivična djela", naglasili su iz KOR-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније