Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

22. 11. 2019. 17:15 >> 17:10

BIJELO POLJE

Nekadašnja smetlišta pored Lima postaju mjesta za uživanje

Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje sa projektnim partnerima Opštinom Priboj, JKP Usluga i NVO Euromost privodi kraju projekat pod nazivom "Rehabilitacija ilegalnih odlagališta otpada na rijeci Lim i podizanje svijesti o njihovoj štetnosti".

Projekat je vrijedan preko 150 hiljada eura, a najvećim dijelom se finansira iz IPA sredatava EU za prekograničnu saradnju.

"Cilj projekta je zaštita životne sredine i realizuje se kroz aktivnosti na sanaciji 12 ilegalnih odlagališta na rijeci Lim u Bijelom Polju i Priboju. Projekat podrazumijeva: nabavku 60 komunalnih posuda (kontejnera), postavljanje baštanskog mobilijara i ograda na lokacijama očišćenim od deponija, sadnju zelenila, instalaciju video nadzora, nabavku labaratorijske opreme za mjerenje kvaliteta vode, edukativni dio, podjelu brošura, radio i TV emisije", kazao je Jasmin Ćorović, sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje.

Ćorović ističe da su radovi su još uvijek u toku, a da će nakon završetka projekta biti održana pres konferencija na kojoj će projektni tim prezentovati projekat i rezultate rada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније