Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 11. 2019. 17:30 >> 17:30

PREZENTACIJA U BEOGRADU

Zbog vodovoda promijenjena slika o Crnoj Gori

Regionalni vodovodni sistem crnogorskog primorja je, u veoma kratkom roku, pokazao svoju punu opravdanost i u potpunosti promijenio sliku o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, ocijenjeno je na prezentaciji u Beogradu.

Iz Regionalnog vodovoda je saopšteno da je u Beogradu, na međunarodnom naučno-stručnom skupu u okviru Sajma voda, predstavljen regionalni vodovodni sistem crnogorskog primorja kao primjer uspješno realizovane investicije Vlade.

„Prezentacija je izazvala veliko interesovanje stručne i naučne javnosti, naročito ako se ima u vidu da je ovaj projekat imao dug istorijat od početka 1975. godine kao i da je pored crnogorske, praktično cjelokupna struka nekadašnje Jugoslavije, u većoj ili manjoj mjeri, učestvovala u planiranju i realizaciji ovog projekta“, navodi se u saopštenju.

Tradicionalni skup u Beogradu je, kako su dodali, bio prilika da se prikaže uspješnost projekta Regionalnog vodovoda koji je postao osnovni preduslov kvalitetnijeg života lokalnog stanovništva i sve većeg broja turista, ali i generator razvoja turizma kao i cjelokupne ekonomije crnogorskog primorja.

Iz Regionalnog vodovoda su kazali da posljednjih godina direktne strane investicije u prestižne turističke projekte iznose preko 2,5 milijarde EUR, što stvara nova radna mjesta i pozicionira Crnu Goru kao prestižnu turističku destinaciju na globalnom nivou.

„Istaknut je i širi značaj ovog projekta za čitav region, s obzirom na činjenicu da je u ovom trenutku, područje crnogorskog primorja veliko gradilište, na kojem su angažovani ne samo crnogorski stručnjaci i operativa, već i veliki broj zaposlenih i preduzeća iz regiona“, navodi se u saopštenju.

Skupu je prisustvovao značajan broj predstavnika međunarodnih udruženja koja se bave vodosnabdijevanjem, kao i predstavnika preduzeća sa kojima Regionalni vodovod ima uspješnu saradnju.

To je bila prilika za uspostavljanje nove i jačanje postojećeg nivoa profesionalne saradnje na planu unapređenja poslovanja.

„Na prezentaciji projekta posebnu pažnju prisutnih je izazvala analiza poslovnih performansi, s obzirom da je posljednjih godina došlo do rasta prihoda od 100 odsto i rasta stepena iskorišćenosti kapaciteta sistema na godišnjem nivou 100 odsto. Takođe, gubici na 130 kilometara dugom primarnom cjevovodu Regionalnog vodovoda svedeni su na pet do sedam odsto, što je bolje i od prosjeka u vodovodnim sistemima u EU“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније