Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 11. 2019. 20:15 >> 20:39
5

ŠUNDIĆ PORUČIO

"RTCG će biti hram novinarstva"

Generalni direktor Nacionalnog Javnog servisa Božidar Šundić poručio je da 27. novembar, Dan kuće, svi radnici očekuju s radošću, jer RTCG prelazi na moderni - HD signal.

Šundić je, gostujući u Dnevniku TVCG, kazao kako očekuje da će nacionalni Javni servis, na najbolji mogući način, postati "hram medijskog novinarstva" u Crnoj Gori.

"Analogno doba ostaje iz nas i naši gledaoci moći će da prate sve naše programe u HD signalu. Najbolji zvuk, odlična slika i još bolji multimedijalni sadržaj koje očekuje ovu kuću u narednom periodu", poručio je Šundić.

On je naglasio da je RTCG sada, kada je riječ o tehničkoj opremljenosti, među najmodernijim elektronskim medijima, ne samo u regionu.

"Da je to tako pokazuju činjenice, svakodnevno dolaze ljudi iz regiona koji žele da vide naš sistem i kako smo to mi implementirali i to nas posebno raduje. Znači da smo uradili pravu stvar, da smo nabavili najbolju opremu koja će nam sjutra omogućiti da pravimo vrhunske televizijske i radio programe", rekao je Šundić.

U modernizaciju nacionalnog Javnog servisa, Vlada je uložila 17 miliona i 800 hiljada eura.

"Dobili smo moderne režije, kamere, studija, to će nam sve pomoći da proizvodimo bolji i kvalitetniji program", kazao je Šundić i naglasio da RTCG ide dalje.

"Edukacija kadra se nastavlja, kao i kupovina nove tehnike, sve da bi bili još moderniji, brži i aktuelniji", rekao je Generalni direktor RTCG.

On je poručio da ispred Nacionalnog Javnog servisa sada postoji samo jedan izazov - kvalitetniji program.

"Sada kada imamo alat, modernu tehniku, moramo da proizvodimo kvalitetan program. To je obaveza posebno uredničkog tima, svih novinara i svih zaposlenih u kući", rekao je Šundić.

On je poručio da je RTCG javni servis svih građana Crne Gore, koji u svakom trenutku moraju da budu nepristrasno, objektivno i realno informisani o dešavanjima u Crnoj Gori, regionu i svijetu.

   

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније