Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 11. 2019. 20:30   >>  20:32

BIJELO POLJE

Zdravim obrocima do zdravih navika i smanjenja gojaznosti

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja započelo je 5. novembra realizaciju Programa voće, povrće, mlijeko i mlječni proizvodi za škole, koji ima za cilj poboljšanje prehrambenih navika djece i promociju zdravih stilova života kod najmlađih generacija. Od danas su u taj projekat uključene i dvije osnovne škole iz Bijelog Polja.

"U okviru ovog pilot projekta uključili smo sedam osnovnih škola, djecu od prvog do petog razreda iz Bijelog Polja, Berana, Danilovgrada i Kolašina. Osnovni cilj projekta je formiranje zdravih prehrambenih navika kod djece i smanjenje gojaznosti kod djece školskog uzrasta i smanjenje hrana sa povećanim sadržajem masti i šećera", istakla je Amra Terzić i dodala da danas počinju sa dodjelom voćnog obroka, te da su djeci dijelili jabuke, a u narednom periodu će dijeliti i drugo voće.

Kako je saopšteno iz Opštine Bijelo Polje, predstavnici Ministarstva poljoprivrede posjetili su OŠ "Marko Miljanov", kojima se direktorica Jasmina Kalić zahvalila na prilici, što je ova škola odabrana da učestvovati u ovom novom i sjajnom programu.

"Prije 20 dana počela je raspodjela zdrave užine deci od prvog do petog razreda i uključeno je 457 učenika. Danas smo prisustvovali takvoj aktivnosti u našoj školi. Nastavni kadar vodi računa da kod djece razvija svijest o zdravom načinu života. Aktivnosti iz ovog projekta biće nastavljene i kroz ostala odjeljenja i nadamo se da će i ostale škole biti uključene u projekat", zaključila je Kalić.

Ovaj projekat se u Bijelom Polju realizuje u osnovnim školama "Marko Miljanov" i "Risto Ratković", dok iz Ministarstva poljoprivrede napominju da će se u narednom period sa Vladom Crne Gore i ostalim subjektima, raditi da se u što što većem broju uključe i ostale škole u ovaj projekat i da u krajnjem svi osnovci u Crnoj Gori budu dio ovih važnih aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније