Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 11. 2019. 18:12 >> 18:23

NURKOVIĆ U LONDONU

Crna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, koji boravi u Londonu tokom zasijedanja redovne skupštine Međunarodne pomorske organizacije IMO, zatražio je pomoć posebno u dijelu omogućavanja obuke, donošenja regulativa, usvajanju protokola kao i prevazlaženju nedostataka i izazova u toj oblasti.

Nurković je imao sastanak sa generalnim sekretarom IMO-a Kitak Limom.

Generalni sekretar IMO-a je pohvalio napore Crne Gore u dostizanju najviših međunarodnih standarda i obećao pomoć u tehničkom i administrativnom smislu.

“Nakon prezentacije stanja u oblasti pomorstva i izazova sa kojim se suočava Crna Gora u toj oblasti, ministar Nurković je od generalnog sekretara IMO-a zatražio pomoć, posebno u dijelu omogućavanja obuke, donošenja regulativa, usvajanju protokola kao i prevazlaženju nedostataka i izazova koji su prepoznati od strane predstavnika IMO-a, koji su nedavno izvršili kontrolu-reviziju naše države, članice IMO-a”, .

Ministar Nurković je pohvalio rad IMSAS audit tima, koji je nedavno boravio u Crnoj Gori i pri tom nam ukazao na određene nedostatke, koje je potrebno otklanjati, a sve u cilju dostizanja najvećih međunarodnih pomorskih standarda.

“Ovakvi skupovi na najvišem nivou u ovoj oblasti, svjedoče da je Crna Gora prepoznata kao ozbiljna pomorska zemlja koja teži postizanju najviših međunarodnih standarda ”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније