Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

29. 11. 2019. 08:10 >> 08:14

"PROBAJ DOMAĆE" NA SAJMU U BEOGRADU

Nagrade za lisnati sir, sok od jabuke, rakije, vino...

Klaster "Probaj domaće" učestvovao je od 23. do 26. novembra na Sajmu etno hrane i pića u Beogradu, na kojem su predstavljeni treću godinu zaredom, tradicionalni proizvodi iz Crne Gore.

Kako su saopštili iz Klastera, na Sajmu je prepoznat kvalitet tradicionalnih proizvoda koje su predstavili ove godine, a neki proizvodi su dobili i specijalne nagrade.

Za lisnati sir nagrada je dodijeljena Ranki Raosavljević iz Mojkovca, za sok od jabuke gazdinstvo Joksimović iz Bijelog Polja, za rakiju od divlje kruške Ivan Žurić iz Mojkovca, za bijelo i rose vino, Vinarija "Giljača" iz Kotora.

"Sajam je bio prilika za susrete i kontakte sa poslovnim partnerima, koji će svakako otvoriti i nove poslovne mogućnosti našim proizvođačima, kao i klasteru u cjelini", ističe se u saopštenju.

Ove godine predstavili su veliki broj proizvoda i izlagača, ali poseban akcenat je stavljen na proizvođače sa sjevera, iz Bijelog Polja, Mojkovca, Berana i Andrijevice.

"Na sajmu su se predstavili i proizvođači iz Podgorice, Danilovgrada, Kotora i Bara, kao i etno sela sa sjevera. Na štandu klastera našli su se lisnati i rolovani sir, domaći sokovi od jabuke i maline, razne vrste brašna, zimnica, med iz različitih krajeva Crne Gore, čajevi i ljekobilje, kvalitetna vina i rakije", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније