Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

01. 12. 2019. 15:03 >> 22:04

POTRAGA ZAVRŠENA

Spasilački tim se vratio iz Albanije

Specijalni tim spasioca iz Crne Gore, koji je više dana učestvovao u spasilačkim operacijama u Albaniji, vratio se iz te države.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić čestitao je spasiocima na, kako je kazao, požrtvovanom i profesionalnom odnosu prema postavljenim zadacima.

"Vašim zalaganjem, humanošću i solidarnošću ste pokazali da ste spremni brzo i odgovorno reagovati u slučaju prirodnih nepogoda i pomoći prijateljima u nevolji“, naveo je Nuhodžić.

On je rekao da je ponosan što je Crna Gora bila dio međunarodnih aktivnosti i što je crnogorski, specijalno obučeni spasilački tim pomogao građanima na područjima ugroženim zemljotresom.

„Građani Drača znaju koliko im je teško, a mi znamo koliko smo bili spremni da pomognemo“, naveo je Nuhodžić.

Potraga i spasilačke operacije za preživjelima u zemljotresu jačine 6,4 stepeni po Rihteru koji je pogodio Albaniju zvanično je završena.

Premijer te države Edi Rama saopštio je da je stradalo 50 osoba, a oko dvije hiljade ljudi povrijeđeno.

Prema preliminarnim procjenama, oko 900 zgrada u Draču i skoro 1,5 hiljada u Tirani ozbiljno je oštećeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније