Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

02. 12. 2019. 11:33   >>  12:16

SPECIJALNA BOLNICA KOTOR

Disciplinski postupak protiv četiri tehničara

Nakon incidenta koji se početkom novembra dogodio u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Dobroti Uprava bolnice je pokrenula disciplinskipostupak protiv sva 4 smjenska medicinska tehničara koji rade na Sudskom odjeljenju. Sporazumno je raskinut i ugovor sa firmom. Kod Ministarstva zdravlja inicirali su hitan sastanak kako bi angažovali ovlašćena lica državnih službi na poslovima obezbjeđenja Sudskog odjeljenja.

Podsjećamo osuđenik/pacijent P. Đ. prije nešto više od 10 dana na svom Facebook profilu objavio je fotografiju iz bolničke sobe na kojoj je on sa jednom obnaženom i drugom djelimično obnaženom djevojkom koja je bila u uniformi zdravstvenog radnika.

Iz Uprave navode da su utvrdili da je sporna fotografija nastala na Sudskom odjeljenju, a da nije na osnovu interne istrage ustanovila tačan datum nastanka fotografije i koji od smjenskih medicinskih tehničara Sudskog odjeljenja je bez odobrenja načelnika odjeljenja ili dežurnog ljekara dopustio boravak nepoznatih osoba na odjeljenju.

Zato su, kao je saopšteno iz Uprave, pokrenut disciplinski postupak protiv sva 4 smjenska medicinska tehničara koji rade na Sudskom odjeljenju.

"Disciplinski postupak će se dalje voditi shodno Zakonu i rezultatima istrage koju vode ovlaštena službena lica Uprave policije - Odjeljenja bezbjednosti Kotor", navodi se u saopštenju.

Zbog nepoštovanja odredbi Ugovora koji bolnica ima sa privatnom firmom koja obezbjeđuje Sudsko odjeljenje i, kako su kazali, uočenih propusta u radu njenih službenika, ustanova je sporazumno potpisala raskid Ugovora sa tom firmom.

"Shodno postojećem Ugovoru sa ovom firmom njihovo osoblje je moralo primijetiti prisustvo nepoznatih osoba na odjeljenju, obzirom da su isti bili u obavezi da evidentiraju svaki dolazak 'trećih lica' na odjeljenje i vršiti monitoring odjeljenja pomoću video nadzora sa instaliranih 16 kamera", kazali su iz uprave bolnice.

Službenici firme će, ka su kazali, biti angažovani do kraja javnog poziva, odnosno izbora nove firme licencirane za poslove obezbjeđenja.

"Uprava bolnice je cijelo vrijeme u intenzivnoj komunikaciji sa ovlaštenim službenim licima Odjeljenja bezbjednosti Kotor u cilju pružanja svih relevatnih informacija koje bi službenicima Uprave policije bile neophodne za dalje vođenje istrage", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je Specijalna bolnica za psihijatriju Kotor zdravstvena ustanova koja pruža usluge liječenja i rehabilitacije lica sa mentalnim problemima.

"Od formiranja Sudskog odjeljenja u bolnici kroz brojna obraćanja nadležnim organima i kroz sredstva javnog informisanja ukazivano je da zaposleno osoblje bolnice može biti odgovorno jedino za liječenje, dok bezbjednosne mjere i dio koji se odnosi na čuvanje mora biti u nadležnosti drugih organa", ističu iz Uprave.

Zato su se, kao su kazali, kod Ministarstva zdravlja inicirali hitni sastanak sa svim relevantnim subjektima koji učestvuju u procesu izricanja i realizacije bezbjednosne mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja.

"Cilj ovog sastanka bi bio iznalaženje mogućnosti za angažman ovlašćenih lica državnih službi koji bi bili angažovani na poslovima obezbjeđenja Sudskog odjeljenja, do izgradnje zatvorske bolnice u Spužu, kao najoptimalnije mogućeg rješenja", zaključuje se u saopštenju Uprave Specijalne bolnice za psihijatriju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније