Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 12. 2019. 12:02 >> 12:00

NA SJEVEROISTOKU ZEMLJE

Za bolje zapošljavanje žena i mladih 170 hiljada €

Za bolji pristup tržištu rada nezaposlenih žena i mladih od kojih će najmanje 75 odsto biti na sjeveroistoku Crne Gore odnosno u opštinama Berane, Bijelo Polje, Andrijevica, Plav, Petnjica i Rožaje pokrenut je projekat vrijedan 170.092,55 eura.

"Nakon javnih poziva i motivacionih radionica, kako za poslodavce, tako i za nezaposlene, biće organizovan odabir kandidata i potpisivanje ugovora; kupovina opreme za odabrane poslodavce; kao i sprovođenje plaćenih sertifikovanih obuka i obuka na radu. Dodatno, biće uspostavljena lokalna partnerstva za zapošljavanje, kreiran akcioni plan za usklađivanje lokalnih potreba i smanjenje lokalnih nejednakosti vezanih za zaposlenost i nezaposlenost, sprovedeno jačanje kapaciteta članova radne grupe", kazali su iz njemačke organizacije HELP koja će u partnerstvu sa Opštinom Berane realizovati projekat.

Na početku projekta, kako su kazali, za zainteresovane poslodavce i nezaposlena lica, biće organizovano 8 motivacionih radionica.

Tom prilikom, dodaju, potencijalni korisnici će dobiti detaljne informacije o projektu i upoznaće se sa zahtjevima tržišta rada i mogućnostima koje se nude.

"Aplikacioni formulari za prijavu kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica za učešće u projektu biće distribuirani tokom pomenutih radionica, a takođe dostupni na web stranici Help-a i u Helpovim kancelarijama u Beranama, Bijelom Polju i Podgorici, kao i u prostorijama Opštine Berane i Regionalnog biznis centra Berane", zaključuje se u saopštenju.

Projekt koji finansira Evropska unija „Unaprijeđen pristup tržištu rada za žene i mlade na sjeveroistoku Crne Gore“ počeo je 20. novembra 2019. godine i trajaće godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније