Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

05. 12. 2019. 09:07 >> 09:06

MUP CRNE GORE

Dužni da djeci omogućimo bezbjedno odrastanje

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da djeca imaju pravo na sigurnost, da budu zaštićena od svih oblika nasilja, a dužnost je, ne samo MUP-a i Uprave policije, već društva u cjelini, da djeci omogućimo bezbrižno djetinjstvo i bezbjedno odrastanje.

 

Nuhodžić je na Tviter nalogu MUP-a saopštio da je to "naša zajednička odgovornost i najvažnija obaveza!“

“Svi zajedno moramo raditi mnogo više na prevenciji i edukaciji. Upravo je to razlog zašto sam inicirao ovaj program - da policijski službenici, zajedno sa školama i roditeljima, rade na unapređenju bezbjednosti djece. Ono što je posebno važno – učićemo djecu od najranijeg uzrasta da je svaki oblik nasilja neprihvatljiv, da se na nasilje ne odgovara nasiljem", navodi Nuhodžić.

Uz podršku roditelja, nastavnika, zajednice, civilnog sektora i medija, policija će, smatra on, još bolje i kvalitetnije obavljati svoj posao, jer nema ništa važnije od toga da naša djeca odrastaju sigurno i bezbrižno.

"Nema i ne smije da bude. Naš zajednički cilj je da sva djeca budu bezbrižna, u školi, na ulici, na igralištu, da imaju zdravo djetinjstvo i da se druže u sigurnom okruženju. Ujedinićemo snage kako bi zaštitili mlade od svake potencijalne opasnosti. Pokazaćemo da kao društvo možemo da mijenjamo stvari za bolju budućnost naše djece", navodi se u objavi na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније