Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

06. 12. 2019. 12:10 >> 12:20
1

ROK OSAM MJESECI

Počela rekonstrukcija objekata u kasarni Masline

Počela je potpuna rekonstrukcija dvije od pet planiranih, postojećih zgrada u kasarni Marko Miljanov Popović u Maslinama, a kompanija Bemax ima rok od osam mjeseci da završeni ugovoreni projekat.


Početak radova ozvaničio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Bošković je tom prilikom kazao da je u Dugoročnom planu odbrane kasarna u Maslinama definisana kao jedan od prioritetnih infrastrukturnih projekata.

"Danas počinje rekonstrukcija dva postojeća objekta gdje će biti smješteni logistika, inženjerija i veza. Nakon toga, radićemo dva nova objekta gdje će biti smještena vojna policija i počasna garda, a nakon toga ćemo, već iduće godine, krenuti u izgradnju nove zgrade Generalštaba Vojske Crne Gore, za šta je idejni projekat završen", poručio je Bošković.

On je rekao da će kasarna nakon 12 godina ponovo dobiti upotrebnu vrijednost, gdje će, na jednom mjestu Generalštab i Ministarstvo odbrane imati sve uslove za najefikasniji rad.

"Ove tri godine smo, prije svega, bili fokusirani na Vojsku Crne Gore. Nakon punopravnog članstva u NATO mogli smo mnogo više da se posvetimo njenoj organizacionoj strukturi. Tu sam posebno zahvalan Generalštabu na zaista velikom poslu koji su uradili, kako bi VCG doveli na nivo koji je predviđen strategijskim dokumentima. Vlada Crne Gore je takođe, dala puni prioritet VCG, što se vidi i kroz nabavke koje smo uspješno sproveli, kako bi vojska mogla da ima adekvatnu opremu i da izvršava svoje misije", istakao je Bošković.

I tu se, kako je kazao ministar, neće stati.

Naredne godine u planu je intenziviranje radova na kasarni Andrijevica, dok ćemo pored lako-oklopnih vozila imati potpuno obnovljen logistički bataljon, imajući na umu veliki broj transportnih sredstava koje ćemo dobiti i koji smo ove godine nabavili.

Da će radovi na kasarni u Maslinama biti završeni u dogovorenom roku i na kvalitetan način, uvjerava izvršni direktor kompanije BEMAX, Veselin Kovačević.

"Radi se o dva objekta bruto površine od po 3 hiljade kvadrata koji se sastoje od prizemlja i dva sprata. Riječ je o kompletnoj rekonstrukciji. Rok za izvođenje radova je 250 dana. Naravno, kao i uvijek, očekujemo i potrudićemo se da ove radove kvalitetno izvedemo i u roku koji je dogovoren", kazao je Kovačević.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније