Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 12. 2019. 18:35 >> 18:32

BIJELO POLJE

Razvijanjem volonterizma razbijaju predrasude

Djeca i mladi Udruženja roditelja "OAZA" sa volonterima iz Osnovne škole "Dušan Korać" i Srednje stručne škole u Bijelom Polju, obilježili su danas Svjetski dan volontera.

Posvećenost naših dragih volontera posebno nas je dirnula, jer su se u velikom broju odazvali za druženje sa svojim drugarima sa smetnjama u razvoju, kazala je, Radiju Crne Gore, sekretarka Udruženja Rasema Hekalo.

"Razvijanjem volonterskog servisa direktno  utičemo na razbijanje predrasuda sredine o djeci sa smetnjama u razvoju,  što dovodi do povećanja socijalne inkluzije pomenute populacije, govore nam dosadašnja iskustva. Današnje druženje proteklo je u veseloj atmosferi i radom na radionicama: radno okupacionim, muzičkim, sportskim, koje inače organizujemo svakodnevno", navela je Hekalo.

Podrška volontera značajna je i zato što se njihovim uključivanjem utiče na dolazeće generacije u cilju eliminisanja predrasuda i lakšeg prihvatačanja različitosti što je za ponos svakog društva. Svoja pozitivna iskustva volonteri prenose svojim roditeljima, drugarima iz škole i fakulteta i utiču na mijenjanje stavova šire lokalne zajednice.

"Koristimo priliku da se javno zahvalimo svim volonterima koji su se uključivali u druženje na radionicama još od 2012, kada smo započeli razvijanje volonterskog servisa", kazala je sekretarka Udruženja, napominjući da su osnovnu obuku za ovaj servis dobili na seminarima koje je organizovla nevladina fondacija Fond za aktivno građanstvo i FAKT Podgorica, koji su i 2012. podržali slične projekte.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније