Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

07. 12. 2019. 16:09   >>  22:50 1

PAVIĆEVIĆ O NAPADU NA OTAŠEVIĆA

Ponašanje tužioca je skandalozno

Za najoštriju je osudu fizičko i verbalno nasilje prema novinaru koji radi za javni interes, a skandalozno je nijemo prisustvo situaciji, bez ikakve reakcije, državnog tužioca", rekao je predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević, a povodom napada na novinara "Dana" Vladimira Otaševića.

Pavićević je rekao da je za crnogorskog građanina ovo uznemiravajuća situacija.

"U prosvećenom društvu nije i ne može biti primjereno da se tužilac drugarski sastaje sa čovjekom protiv kojeg se vodi postupak, da tužilac mirno posmatra ugrožavanje bezbjednosti novinara, da je državni službenik istovremeno i tjelohranitelj, da tjelohranitelj nasrće fizički i vrijeđa na javnom mjestu predstavnika javne riječi, da biznismen implicitno prijeti ‘rješavanjem situacije’ na drugi način", izjavio je Pavićević.

On je zaključio da je DPS u Crnoj Gori stvorio klimu u kojoj je uobičajeno sve ono što u prosvećenim društvima nije primjereno i da opozicione političke stranke i akteri koji su angažovani u društvu treba da osnaže svoje uticaje kako bi vladajuće strukture koje kreiraju ovakvo stanje bile razvlašćene.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније