Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.P. ]

07. 12. 2019. 16:55 >> 16:55
2

ŠTITI PRAVA SVIH

Bošnjačka stranka podržaće zakon o vjeroispovjesti

Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti uvažava vjersku i etničku raznolikost Crne Gore i štiti prava pripadnika svih vjerskih zajednica, ocijenili su iz Bošnjačke stranke (BS) i poručili da će glasati za usvajanje tog akta u parlamentu.

Iz te partije su naglasili da je veoma važno da je Vlada prihvatila sve sugestije i preporuke Venecijasnke komisije kada je taj dokument u pitanju.

"Smatramo da je riječ o modernom zakonskom rješenju, koje uvažava vjersku i etničku raznolikost Crne Gore i štiti prava pripadnika svih vjerskih zajednica", kaže se u saopštenju BS.

Kako su naveli, prateći najviše međunarodne standarde u ovoj oblasti, Crna Gora je dobila veoma moderan i liberalan tekst zakona, koji štiti imovinu i kulturno blago države.

"Građanski koncept naše države moguće je jačati samo kroz poštovanje njene društvene slojevitosti, vjerskog suživota i poštovanja svih kulturnih identiteta koji čine njeno društveno biće", naglasili su iz BS.

Zato je, kako su kazali, i potrebno donošenje zakonskih rješenja koja će napraviti realan okvir za nesmetano funkcionisanje svih vjerskih zajednica i definisanje njihovih jednakih prava, kao i obaveza, na temelju Ustava i uz poštovanje međunarodnih standarda.

Iz BS su poručili da je veoma važno da se Predlogom zakona o slobodi vjeroispovjesti garantuje pravna sigurnost svakoj vjerskoj zajednici.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније