Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 12. 2019. 19:57   >>  20:28 2

TVCG

"Prema snimku postupili s dužnom pažnjom"

Mladen Mijatović saslušan je sinoć u Osnovnom državnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti novinara. U svojstvu oštećenog pred tužiocem je bio i novinar lista Dan Vladimir Otašević. Dan je objavio snimak sa druge nadzorne kamere u Delti na kojem se vidi kako je Mijatović odgurnuo Otaševića.

Službenik MUP-a Mladen Mijatović koji je prema pisanju Dana napao i udario novinara tog lista Vladimira Otaševića u namjeri da ga spriječi da fotografiše biznismena Zorana Bećirovića i tužioca Miloša Šoškića, saslušan je u Osnovnom tužilaštvu. 

U odnosu na ono što je zabilježeno na snimku do kojeg je došao Javni servis, pred tužiocem je kazao da je Otaševića dva tri puta dotakao, te da mu je stavio ruku na zadnji dio vrata, ne s namjerom da nasrne na njega. Takođe je kazao da je Otaševića dotakao svojim tijelom u predjelu grudi, te da nije napravio nikakav zahvat, niti zalet kako bi ga udario ili bacio.

Na drugoj strani Otašević je na saslušanju kazao da ga je Mijatović vrijeđao, gurkao rukama, te da ga je i odgurnuo ramenom. Između ostalog je kazao i da ga je Mijatović uhvatio za vrat i povukao.

Pokušali smo da saznamo šta o događaju od 3. decembra, kažu njegovi akteri. Mijatovic je bio nedostupan, a njegov nam je advokat kazao, da je Mijatović negirao krivicu.

Tražili smo izjavu i od novinara Otaševića, što je on odbio jer, kako nam je odgovorio nije spreman na saradnju sa RTCG-om poslije jučerašnjeg, kako navodi, neprofesionalnog izvještavanja i tendencioynog dijela snimka incidenta.

Podsjećamo, do prvog snimka o incidentu došla je upravo naša televizija.

Ističemo da smo postupili s dužnom pažnjom, te da nijesmo imali razlog da van racionalne sumnje vjerujemo kako snimak koji posjedujemo ne odražava cjelokupnu situaciju u Delti. Tim prije što su tehnički stručnjaci naše kuće konstatovali da na snimku nema vidljivih intervencija.

Takođe ističemo da je Televizija Crne Gore u svom prvom Dnevniku, istovremeno objavila i snimak iz Delte koji smo posjedovali i reagovanje Otaševića u kome je navedeno da postoji snimak s druge nadzorne kamere, koji je odgledao glavni urednik Dana Nikola Marković. I taj smo snimak objavili u prvoj informativnoj emisiji, nakon što ga je jutros Dan objavio.

Televizija Crne Gore je objavila snimak do kojeg je došla u najboljoj namjeri da se rasvijetli slučaj iz Delte I smatramo da je, poslužio kao jedna od kockica u mozaiku, koji su građani, mogli da sklope nakon što smo kontinuirano objavili sve informacije o slučaju iz tržnog centra, koje su dostupne cjelokupnoj crnogorskoj javnosti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније