Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

08. 12. 2019. 10:10   >>  10:24

ČESTITKE

Danilovgrad uzor drugim opštinama

Danilovgrad sjutra slavi Dan opštine, a tim povodom četitike su uputili predsjednici države, Skupštine i Vlade.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 9. decembra – Dana opštine Danilovgrad, predsjednici Zorici Kovačevič, predsjedniku Skupštine opštine Zoranu Boškoviću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim građanima Danilovgrada uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“U godini kada obilježavamo važne jubileje, 150 godina od osnivanja grada i 75 godina od oslobođenja, prilika je da s pijetetom odamo počast časnim i hrabrim žiteljima Danilovgrada, nosiocima vjekovne crnogorske slobodarske misli i antifašističke ideje. Upravo su te tekovine bile osnov za demokratski razvoj savremene Crne Gore, koja je obnovila nezavisnost, postala članica NATO-a i u procesu pregovora sa EU napredovala toliko da je izvjesno da će biti prva naredna članica, čemu su Danilovgrađani dali veoma vrijedan doprinos”, naveo je Đukanović.

Kvalitetnim i održivim upravljanjem raspoloživim resursima, kao i mudrom politikom unapređenja poslovnog ambijenta i privlačenja domaćih i stranih investitora, Danilovgrad, kako navodi Đukanović, poprima obrise modernog, rastućeg grada, čime predstavlja uzor i drugim opštinama u Crnoj Gori.

“Uvjeren sam da će se realizacijom započetih i planiranih infrastrukturnih projekata, kao i nastavkom politike podrške malim i srednjim preduzećima, obezbijediti kontinuitet dinamičnog razvoja grada, stvaranja novih radnih mjesta i sve boljeg ambijenta za dobar životni standard građana“, zaključio je Đukanović.

Brajović: Danilovgrađanima stvoreni pogodnije uslove za život

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je stanovnicima i lokalnom rukovodstvu Dan opštine Danilovgrad, koji se obilježava 9. decembra.

„Povodom 9. decembra Dana oslobođenja Danilovgrada kojeg ponosni Bjelopavlići obilježavaju kao Dan opštine, upućujem iskrene čestitke uz želju za dalji napredak Opštine na dobrobit svih njenih građana", naveo je Brajović.

Jubilarnih 150. godina postojanja Danilovgrada i 75. godina od oslobođenja, dobra su prilika za podsjećanje na prethodne generacije koje su svojom hrabrošću, vizionarstvom i posvećenošću gradili i unaprjeđivali uslove života, a potomke, kako navodi Brajovoć, učinili ponosnim nasljednicima njihovih časnih djela. 

"Strateške aktivnosti na zaštiti rijeke Zete mogu biti dobar primjer dobre saradnje i odgovornog odnosa državnih organa, lokalne uprave i civilnog sektora prema prirodnom bogatstvu i budućnosti generacija koje ovdje žive. Realno je očekivanje da će u periodu koji slijedi, država nastaviti da stvara podsticajne uslove za preduzetništvo domaćeg stanovništva, kao i drugih investitora iz zemlje i svijeta. Time će biti značajno valorizovani potencijali kojima ovaj kraj obiluje, Danilovgrad će postati sve prepoznatljiviji na privrednoj i turističkoj mapi Crne Gore, a građanima stvoreni pogodniji uslovi za život i rad u ovom jedinstvenom gradu", zaključio je Brajović.

Premijer Marković čestitao Danilovgrađanima Dan opštine

Premijer Duško Marković čestitao je u svoje ime i u ime Vlade građanima Danilovgrada, odbornicima u Skupštini opštine i opštinskom rukovodstvu 9. decembar – Dan opštine ocjenivši da su zajednički napori Vlade i lokalne uprave rezultirali napretkom Danilovgrada koji je danas sredina podsticajna za investicije i administrativno uređena u interesu razvoja i kvaliteta života građana.

"Vlada dodatno osnažuje razvoj Danilovgrada kroz izgradnju kapitalne i društvene infrastrukture. Samo za izgradnju bulevara od Podgorice i rekonstrukciju starog puta Podgorica - Danilovgrad, uložićemo blizu trideset miliona eura, što će donijeti novi kvalitet života građanima Bjelopavlića. Stopa nezaposlenosti u danilovgradskoj opštini primjetno je ispod državnog prosjeka, a nove investicije započete ovih dana otvaraju perspektivu za nova zapošljavanja i viši životni standard", stoji u čestitki predsjednika Vlade Duška Markovića upućenoj predsjednici Opštine Danilovgrad Zorici Kovačević i predsjedniku Skupštine opštine Zoranu Boškoviću.

Premijer u čestitki dalje navodi da takav razvoj Danilovgrada dodatno upotpunjuje pozitivne rezultate i trendove crnogorske ekonomije i da Vlada i rukovodstvo ove opštine nastavljaju zajednički istim pravcem razvoja i napretka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније