Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

09. 12. 2019. 13:37 >> 13:36
2

URA SAOPŠTILA

"Ministar Šehović u Baru prodaje maglu"

Aktuelna vlast pokušava građanima Bara da prodaje maglu, a najnoviji akter predstave za medije i građane je ministar prosvjete Damir Šehović, koji je potpisao Memorandum o saradnji sa Opštinom Bar i obećao rekonstrukciju dvije školske sale, saopštio je Željko Kosović iz barskog odbora GP URA.

 

“Ministar koji je naredio mučko rušenje amfiteatara i sječu preko 70 stabala čempresa u dvorištu gimnazije, a da za to nije imao sva zakonom predviđena dokumenta. Ministar koji je odlučio da kazni Barane za neposlušnost na taj način što od vrtića u skorije vrijeme neće biti ništa, a kako stvari stoje ni od uređenja dvorišta gimnazije neće uskoro biti ništa. Ovoga puta nam na spektakularan način donosi sanaciju dvije školske sale koje se u ovako katastrofalnom stanju dovedena neradom i nemaram njegovog ministarstva i uprava škola, čije kadrove sam Šehović postavlja kao da je Ministarstvo prosvjete njegova privatna firma”, ističe Kosović.

On poručuje da se nada da ministar Šehović posjetu Baru nije iskoristio samo da bi se slikao sa gradonačelnikom i potpisao čuveni "memorandum", već i da se udostojio da obiđe uništene fiskulturne sale.

"Ako ste obišli salu gimnazije i ekonomske škole vidjeste li u kakvom su stanju svlačionice i digoste li glavu da pogledate plafon koji se raspada i prijeti već godinama da povrijedi nekog od učenika? Ako ste ovo sve vidjeli zapitaste li se da li je to moguće u 21. vijeku u najrazvijenijoj zemlji na Balkanu, a mene živo interesuje da li biste vi voljeli da vaše dijete ide u neku takvu salu? Ako ste posjetili OŠ 'Jugoslaviju' mogli ste vidjeti da krov u pojedinim učionicama prokišnjava i da je pitanje dana kada će ploče koje se nalaze na plafonu pasti nekom od učenika na glavu”, ističe Kosović.

On Šehoviću poručuje i da se nada da je radnu posjetu iskoristio za obilazak svih barskih škola i vrtića i da je obavio razgovore sa profesorima, vaspitačima i ostalim zaposlenima i informisao se o tome kako uspjevaju da se izbore sa enormnim brojem učenika u školama i mališana u vrtićima, na koji način mogu da žive dostojanstveno i da na adekvatan i kvalitetan način obrazuju i vaspitavaju djecu a da za to, kako kaže Kosović, budu mizerno plaćeni i da za iznos njihovih plata ne mogu da sebi i svojoj porodici priušte ni ono najmanje što je potrebno za normalan život.

On podsjeća da se u zadnjih 30 godina u Baru nije podigla nijedna predškolska i školska ustanova.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније