Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 12. 2019. 20:50 >> 20:45

OBILJEŽEN DAN OPŠTINE

Danilovgrad želi još ulaganja

Ova godina bila je veoma uspješna za Danilovgrad, a urađeno je čak i više od planiranog, poručeno je sa svečane sjednice povodom Dana oslobođenja tog grada. Predsjednica Opštine Zorica Kovačević kazala je da su u lokalnoj samoupravi vodili računa da sve započete projekte privedu kraju, i da neke od značajnih započnu u ovoj godini.

Danilovgrad je odavno prepoznat po podsticajnom poslovnom okruženju, i nastojaće da održi tu reputaciju. Ulaganja, znače i nova radna mjesta, zato Kovačević najavljuje još olakšica.

"U narednom periodu dodatno ćemo smanjivati naknade i takse što će uz tekući proces medjunarodne sertifikacije značiti da će Danilovgrad i dalje biti prepoznat na investicionoj mapi Crne Gore", kazala je predsjednica Opštine Danilovgrad.

A 150 godina od osnivanja Danilovgrada, u lokalnoj samoupravi mogu dočekati s ponosom, kaže Kovačević, jer je taj grad uspostavio finansijsku stabilnost, i postao veliko gradilište.

"Završena je tenderska procedura za odabir izvza izgradnju bulevara sa četiri kolovozne trake, rekonstrukcija magistralnog puta Danilovgrad Podgorica 25 miliona eura. Počela je rekontrukcija starog puta Danilovgrad do Rogama 3,5 miliona eura. Završena je rekonstrukcija puteva lokalnih u iznosu od 800 hiljada eura", navela je Kovačević.

U Danilovgradu posebno apostrofiraju izgradnju sistema za prečiščavanje otpadnih voda, vrijednog preko pet miliona eura. I to nije sve.

"Izgražen je objekata Arome, 1,1 milion eura koji je zaposlio 50-ak ljudi. U toku je izgradnja hiper marketa kompanije VOLI, 4 miliona eura, a planirana je druga faza koja obuhvata benzinsku pumpu, hotela. Otvoriće se novih 104 radna mjesta. Hotel Zeta je dobio novog vlasnika, u toku je izrada idejnog projekta", istakla je Kovačević.

Sa svečane sjednice je poručeno i da će lokalna samouprava i dalje brinuti o najranjivijim kategorijama, te da će pri donošenju odluka uvijek konsultovati i građane.

Na svečanosti povodom Dana opštine, uručene su i nagrade 9. decembar - nevladinoj organizaciji Rastimo zajedno, Dejanu Savićeviću i profesoru Svetislavu Popoviću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније