Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O. Z. ]

09. 12. 2019. 21:23   >>  21:22

U ULCINJU

Spriječena bespravna gradnja dva objekta

Inspektori urbanističko-građevinske inspekcije i Uprave za inspekcijske poslove, uz asistenciju policije, u nedjelju su spriječili bespravno izvođenje građevinskih radova na dvije lokacije u Ulcinju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT), spriječena je bespravna nadogradnja postojećeg turističko-ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Milutinovića u naselju Pinješ 2, kao i izgradnja bespravnog objekta na prostoru maslinade Bašbuljuk.

"U drugom slučaju, riječ je o lokalitetu na kojem je tokom 2018. godine u požaru velikih razmjera stradalo preko 1000 stabala maslina i na kojem su tokom novembra 2019. godine evidentirane aktivnosti na pripremi terena za gradnju. Pravovremenom akcijom inspekcijskih organa, kojima je asistenciju pružila i policija, spriječene su građevinske aktivnosti, koje su započete istog dana u jutarnjim časovima, i donijeto je Rješenje o rušenju objekta", saopšteno je iz MORT-a.

Navodi se da je protiv Sulejmana Brašnjanina danas podnijeta krivična prijava zbog počinjenog krivičnog djela građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Iz Ministarstva su kazali i da su bespravne građevinske aktivnosti tokom proteklog vikenda uočene i u naselju Krašići u Opštini Tivat, gdje je spriječena devastacija u zoni morskog dobra. Asistenciju urbanističko-građevinskoj inspekciji pružila je Komunalna inspekcija Opštine Tivat.

"Ovom prilikom želimo da podsjetimo javnost da je gradnja bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije i prijave građenja krivično djelo, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina", napominju iz MORT-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније