Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 12. 2019. 22:41 >> 22:44

RADIONICA U BUDVI

Preventivnim mjerama protiv prirodnih katastrofa

Moramo učiniti sve na sprovođenju preventivnih mjera i aktivnosti u cilju smanjenja rizika od katastrofa s posebnim akcentom na zemljotres, poručio je načelnik Direkcije za operativne poslove Direktorata za vanredne situacije MUP-a Radomir Šćepanović na radionici na temu „Smanjenje rizika od zemljotresa“.

Učesnici su tokom radionice koja je održana u Budvi istakli značaj sprovođenja preventivnih mjera za zaštitu i spašavanje od zemljotresa, izrade opštinskih i preduzetnih planova za zaštitu i spašavanje od zemljotresa, izrade procjene rizika od katastrofa, važnosti podizanja svijesti i edukacije građana i djece kada je u pitanju smanjenje rizika od zemljotresa i drugih hazarda.

“Sprovođenja međupredmetnog programa „Obrazovanje u oblasti smanjenja rizika od katastrofa“, stručnog osposobljavanja i usavršavanja učesnika sistema zaštite i spašavanja i nabavke adekvatne opreme. Posebno je naglašena važnost uspostavljanja Nacionalnog trening centra za zaštitu i spašavanje”, navodi se u saopštenju organizatora radionice.

Radionica, koju je organizovao Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, realizovana je u okviru projekta „3 WATCH OUT – Trilateralni model civilne zaštite: Putevi, instrumenti i izazovi za našu bezbjednost“, koji finansira Evropska unija u okviru IPA INTERREG Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija – Italija.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније