Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

10. 12. 2019. 20:20 >> 20:36

10 HILJADA

Donacija AmCham-a konjičkom klubu "Budućnost"

Povodom obilježavanja Dana zahvalnosti, Američka privredna komora u Crnoj Gori uručila je donaciju u vrijednosti od 10 hiljada eura Sportskom konjičkom klubu "Budućnost". Prikupljena sredstva biće iskorišćena za organizovanje inkluzivnih radionica i individualnih terapija za djecu sa posebnim potrebama.

Komitet za društveno odgovorno poslovanje AmCham-a odlučio je da novac uruči klubu "koji praktikuje rehabilitaciju i edukacije za osobe sa intelektualnim smetnjama, poremećajem iz spektra autizma, razvojnim poremećajima, kao i za djecu koja kasne u psihomotornom razvoju, cerebralnom paralizom i psihoemocionalnim poteškoćama", navodi se u saopštenju.

Terapije uključuju aktivnosti koje su pod nadzorom stručnjaka za mentalno zdravlje, uz podršku profesionalnog konja.

Klub "Budućnost" sarađuje sa Resursnim centrom "1. Jun" iz Podgorice, te Dnevnim centrima Igalo, Cetinje, Pljevlja i Nikšić.

Predsjednik AmCham-a Nikola Tripković, zahvalio se kompanijama, članicama Komore, na ukazanom povjerenju, te prihvatanju i dijeljenju sistema vrijednosti koji AmCham promoviše u Crnoj Gori.

Izvršni direktor Sportskog konjičkog kluba „Budućnost“ Zoran Tomčić istakao je da je počastvovan što je na osnovu ovogodišnje odluke Komiteta upravo Klub „Budućnost" izabran za donaciju.

 "Želim da se zahvalim na značajnim sredstvima koja ste ovom prilikom izdvojili za potrebe realizacije hiporehabilitacionih tretmana za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju" kazao je Tomčić.

Američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke kazala je da je donacija odlični primjer kako aktivna i dinamična poslovna zajednica može da napravi pozitivnu razliku, ne samo u ekonomskom, nego i u društvenom smislu. Dodala je da donacija članica AmCham-a na najbolji način odražava duh Dana zahvalnosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније