Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

11. 12. 2019. 18:03   >>  18:02

PRIORITET

Zaštita ličnosti i objekata po najvećim standardima

Visok stepen zaštite štićenih ličnosti i objekata po najvećim svjetskim standardima i dalje će biti prioritet Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, kazao je pomoćnik direktora Uprave policije Dragan Blagojević.

On je, na kolegijumu Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, rekao da je za njima uspješna godina i da rezultati govore o njihovom radu.

„U narednom periodu prioritet će ostati visok stepen zaštite štićenih ličnosti i objekata po najvećim svjetskim standardima“, naglasio je Blagojević.

Iz Uprave policije saopšteno je da su sve aktivnosti predviđene Planom rada Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata za ovu godinu, kao i ostale koje su zahtijevale radno angažovanje, realizovane.

Navodi se da je stanje bezbjednosti štićenih ličnosti i objekata zadovoljavajuće.

Iz policije su kazali da se vršenje poslova obezbjeđenja štićenih ličnosti i objekata zasnivalo na efikasnoj realizaciji zadataka iz nadležnosti Sektora.

Kako su rekli, ukupnoj bezbjednosnoj situaciji značajno je doprinijela saradnja sa jedinicama Uprave policije, Ministarstvom vanjskih poslova, Vladom i Agencijom za nacionalnu bezbjednost, kao i sa stranim bezbjednosnim službama.

Policijski službenici, kako su naveli iz policije, uspješno su realizovali i obezbjeđenje visokih međunarodnih državnih predstavnika tokom njihove zvanične posjete Crnoj Gori.

„Posebno izdvajamo posjeta zamjenika Državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, Majkla Pompea, zatim obezbjeđenje mnogobrojnih aktivnosti u organizaciji diplomatsko-konzularnih predstavništava akreditivanih u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Kao posebno značajna aktivnost Sektora, kako su rekli iz policije, izdvaja se vršenje protivdiverzionih pregleda za protivdiverzionu zaštitu, čiji su službenici tokom ove godine demontirali četiri improvizovane eksplozivne naprave.

“Na taj način spriječili su izvršenje najtežih krivičnih djela i doprinijeli povećanju lične i imovinske sigurnosti i bezbjednosti građana u Crnoj Gori”, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније