Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

11. 12. 2019. 16:13 >> 16:17
1

UCG

Nikoliću uručena Plaketa Sveučilišta u Mostaru

Povodom obilježavanja Dana Sveučilišta u Mostaru, rektor Zoran Tomić uručio je danas rektoru Univerziteta Crne Gore Danilu Nikoliću Plaketu za ličan doprinos razvoju i promociji Sveučilišta u Mostaru, saopšteno je sa UCG-a.

Uz zahvalnost za ovo značajno priznanje, Nikolić je istakao da je regionalno povezivanje od nemjerljivog značaja za razvoj i saradnju Univerziteta, da samo zajedničkim naporima, u bliskoj i kreativnoj saradnji, mogu unaprijediti i proširiti mogućnosti za akademsku zajednicu i, na kraju, za društvo i dobrobit svih građana.

“Jačanje konkurentnosti i internacionalizacija su razvojni prioriteti Univerziteta Crne Gore, na koje sam se kao rektor profesionalno i personalno obavezao. Shodno tome, smatrajući “dobrosusjedskim manirom” da prvo treba uspostaviti stratešku saradnju sa univerzitetima u regionu, prvi međunarodni bilateralni ugovor o partnerskoj saradnji, sam potpisao upravo sa Sveučilištem u Mostaru“, kazao je Nikolić.

Od početnih aktivnosti kroz razmjenu nastavnog kadra, saradnja se dalje proširila na zajedničke projektne aplikacije za međunarodne grantove, planiranje zajedničkih studijskih programa kroz dvojne diplome, zajedničku naučnu publicistiku i korištenje istraživačke opreme.

”Uz zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, očekujem da ona bude intezivirana u narednoj godini, i da obuhvati što veći broj naših fakultetskih jedinica i naučnih timova”, zaključio je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније