Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

11. 12. 2019. 16:50 >> 16:45

MJEŠTANI NIKŠIĆKIH SELA

Odgodili blokadu, razgovaraće sa čelnicima Opštine

Mještani sela Prigradina, Busak i Cerovica odgodili su najavljenu blokadu saobraćajnice ka mjesnoj zajednici Velimlje zbog poziva nadležnih iz Opštine Nikšić sa kojima će na sastanku pokušati da iznađu rješenje o izgradnji puta i drugim problemima.

Jedan od okupljenih mještana, Momčilo Eraković, ukazao je da su uslovi za život u tom kraju izuzetno loši i predočio i da su i ove godine ostali bez puta, ali da su im iz Opštine najavili da će sporna dionica biti uvrštena u plan da se radi naredne godine.

Eraković je naveo i da tokom zime i nevremena nemaju struju zbog čega su sve teži uslovi za život u tom selu sa više od 60 stalnih stanovnika i “najbrojnijim podmlatkom od 16 djece”.

“Nadležni bi zaista trebalo da se malo više posvete selu i bore za njegov razvoj, jer na dosadašnji način su bitku izgubili. Očekujemo da nam sada naspu put da možemo prolaziti sa autima, a sledeće godine da ga i asfaltiraju”, naveo je Eraković.

Mještanin sela Prigradina, Miloš Mićović, ogorčen je što je, nakon radova na pojilu, nivo vode svakim danom sve manji i snižen je za oko 30 kubika vode.

I Mirko Mićović iz istog sela ustvrdio je da u takvim uslovima više nema opstanka u tom kraju.

”Imao sam 20 govedi, rasprodao ih i sveo na troje- četvoro, a planiram da i njih prodam i napuštim kraj”, rekao je Mićović.

Mještanin sela Cerovica, Miloš Elezović, pojasnio je da od Prigradine do tog sela ima oko 6,8 kilometara puta koji nije povezan, a nasipan je 2015. godine.

”Put je u toliko lošem stanju da sam uništo automobil kojim sam morao proći da bih dovezao majstora za ugradnju tv totala. Moram otići u Bileću, ali ne znam kako ovakvim putem”, rekao je Elezović i dodao da dobijaju uzaludna obećanja tri godine da će im se problem riješiti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније