Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

13. 12. 2019. 11:11   >>  11:12

BUDITE UZ TVCG

Dječji novogodišnji biće poučan i zabavan

Obrazovna i sigurna zona za djecu danas su roditelji. Od njih, na prvom mjestu, zavisi kakve sadržaje će njihova djeca pratiti, ali i direktno učestvovati u nekima od njih. Redakcija programa za djecu TVCG pažljivo bira i kreira teme namijenjene najmlađima, ali i način na koji ih realizuje. U susret praznicima djeca će uz TVCG moći da uživaju u zanimljivom, poučnom i zabavnom, novogodišnjem programu.

Urednica Redakcije programa za djecu na TVCG Milena Jaćimović kaže da Dječiji novogodišnji program ove godine obuhvata 3 emisije: Potraga za novogodišnjim duhom, Novogodišnji koncert hora Zvjezdice i Novogodišnji balet Pepeljuga.

"U Dječijem novogodišnjem programu koji ćemo emitovati 31.12. u 20:00h učestvuju djeca voditelji, djeca glumci, profesionalni glumci, polaznici baletske škole Princeza Ksenija, plesnih škola: Belisima iz Tivta i Alisa iz Kotora", kazala je Jaćimović za Portal RTCG.

Djeca (voditelji i glumci) su polaznici školice glume Davora Dragojevića. Oni su i ranije učestvovali u našim programima, pa možemo reći da su dio stalne postavke Redakcije programa za djecu, kazala je Jaćimović.

Gledaoci, mali i veliki, tokom novogodišnjih praznika na TVCG od Redakcije programa za djecu, moći će da prate:

31.12. Potraga za novogodišnjim duhom ,
1.01. Novogodišnji koncert hora Zvjezdice
2.01. Novogodišnji balet Pepeljuga                                                   

"Tokom januara emitovaćemo 6 polusatnih animiranih filmova visoke produkcije, britanske kuće Magic Lights, premijerno emitovanih na BBC-ju, tako da smo obezbijedili kvalitetan TV program tokom zimskog raspusta. Takođe, nastavljamo sa emitovanjem dvije emisije sedmično Wadada vijesti Crna Gora," kazala je Jaćimović.

Ona ističe da su roditelji danas obrazovna i sigurna zona za djecu. Naime, na prvom mjestu, od njih zavisi kakve sadržaje će njihova djeca pratiti, ali i direktno učestvovati u nekima od njih.

Redakcija programa za djecu pažljivo bira i kreira teme namijenjene najmlađima, ali i način na koji ih realizuje.

"Živimo u brzom vremenu, generacije nas ponekad i prestignu u novim tehnologijama, tako da moramo uvijek biti u koraku sa njima, a to nam olakšava njihovo prisustvo u Redakciji programa za djecu. Djeca su uvijek sa nama", kaže ona.

Jaćimović je istakla da redakcija Dečijeg programa radi timski.

Program su osmislile i sadržaje pripremile udruženim snagama: Danijela Popović, Nataša Šotra, Ana Klepić, Milena Jaćimović.

Istakla je da su posebno ponosni na saradnju sa glumcima i sa djecom, koja se odigravala pod neuobičajenim okolnostima.

"Pojedine scene snimane su napolju,na niskim temperaturama, stajali smo satima na palubi broda, na pučini mora, pa na Skadarskom jezeru, krovovima zgrada, napuštenim kućama... sve scene, avanturističkog karaktera, snimane su noću. I pored otežanih uslova, atmosfera na snimanjima je bila odlična. Vjerujemo da će isti utisak program ostaviti i na publiku," zaključila je Jaćimović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније