Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

12. 12. 2019. 16:16 >> 16:14
2

GRAĐEN UPRKOS ZABRANI

Srušen nelegalni objekat u Ulcinju

Nelegalni objekat srušen je danas u maslinjaku Bašbuljuk u Ulcinju, dva dana nakon izdatog odgovarajućeg rješenja i hapšenja izvođača radova koji je ignorisao odluke nadležnih organa i nastavio dalju gradnju nelegalnog objekta, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Administrativno izvršenje Rješenja o rušenju objekata započelo je u 13:00 sati i završeno za oko 30 minuta.

“Nadzor nad bespravno izgrađenim objektom započeli su 11. novembra ove godine inspektori Urbanističko-građevinske inspekcije Ministarstva održivog razvoja i turizma i to po službenoj dužnosti. Prilikom nadzora utvrđeno je da se izvode radovi na prizemnom objektu sa betonskom pločom na kojoj je izgrađena drvena konstrukcija i to bez prijave i odgovarajuće dokumentacije”, objašnjavaju iz Ministarstva.

Zatim je 13. novembra završen inspekcijski nadzor i zapisnički naložena zabrana izvođenja daljih radova.

“Inspekcijskim nadzorom koji je ponovljen 8. decembra utvrđeno je da su u međuvremenu odnosno nakon naložene zabrane nastavka izvođenja radova izvođeni novi radovi na objektu te je 10. decembra donijeto Rješenje o rušenju bespravno podignutog objekta”, navodi se u saopštenjU.

Protiv vlasnika građevinskog objekta, podnijeta je krivnična prijava zbog sumnje da je počinilo krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma podsjeća da je riječ o lokalitetu na kojem je tokom 2018. godine u požaru velikih razmjera stradalo više od 1.000 stabala maslina.

“I ovog puta ističemo da je gradnja bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije i prijave građenja krivično djelo, za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina”, navodi se u saopštenju.

"S obzirom na to da ovakva gradnja trajno mijenja i uništava prostor i direktno utiče na smanjenje kako sadašnjih, tako i budućih razvojnih mogućnosti i uzrokuje posljedice krupnih razmjera Ministarstvo održivog razvoja i turizma će beskompromisno sprovoditi zakon, spriječiti bespravnu gradnju i inicirati procesuiranje lica koja se eventualno budu oglašavala o odluke nadležnih organa", zaključili iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније