Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

13. 12. 2019. 11:59 >> 11:57

DELEGACIJA CG U DETROITU

Crna Gora ima veliki potencijal u svojoj dijaspori

Crna Gora ima veliki potencijal u svojoj dijapori, i potrebno je osmisliti posebne mjere za podsticanje i zaštitu ulaganja iz inostranstva, istaknuto je na sastanku predstavnika Uprave za dijasoru i crnogorskih državljana u Detroitu.

Delegacija Uprave je imala više pojedinačnih susreta među kojima je i susret sa Robertom Mijačem, okružnim komesarom u okrugu Makomb u državi Mičigen.

Kako se navodi u saopštenju, predstavnike naše dijaspore u Detroitu najviše je interesovalo pitanje državljanstva, mogućnosti organizovanja konzularnih dana i češćih posjeta predstavnika matične države za koje kažu da su prava rijetkost.

U dijelu saradnje sa maticom naročito je iskazano interesovanje za privrednu saradnju.

Delegacija se sastala sa predstavnicima udruženja "Lovćen" iz Detroita, nekada jednim od najaktivnijih crnogorskih udruženja u SAD-u. Na sastanku je razgovarano o stanju i prilikama među našom dijasporom, načinima na koje matična država može da pomogne u njenom boljem organizovanju, sa posebnim akcentom na obnovu i jačanje veza ovog značajnog dijela naše dijaspore sa Crnom Gorom.

Tokom posjete Detroitu pokrenuta je inicijativa za organizovanim djelovanjem naših ljudi u ovom gradu, a naročito je istaknuta važnost bliže saradnje i komunikacije udruženja sa Upravom za dijasporu, ali i njihovog povezivanja i umrežavanja sa ostalim udruženjima naše dijaspore koja djeluju na teritoriji Amerike.

U okviru radne posjete SAD-u direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović i pomoćnica direktora Uprave za dijasporu Elvira Bekteši, boravili su u posjeti dijaspori u Detroitu 11. i 12. decembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније