Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

14. 12. 2019. 14:40   >>  16:49 9

SVETA STOLICA

Podržava zakon koji će urediti pitanja vjerskih sloboda

Premijer Crne Gore Duško Marković razgovarao je sa državnim sekretarom Vatikana Pjetrom Parolinom. Istaknuto je da se Sveta Stolica ne miješa u unutrašnje stvari CG, ali podržava donošenje zakona kojim će se u skladu sa civilizacijskim principima urediti pitanja vjerskih sloboda i odnosa države i vjerskih zajednica.

Premijer Marković je kazao da Crna Gora slijedi sve ono što su univerzalna opredjeljenja čovječanstva.

"U tom kontekstu, nakon obnove nezavisnosti, zakon koji donosimo je jedan od najzahtjevnijih akata nakon Ustava, koji je dobio pozitivne ocjene na plenarnoj sjednici Venecijanske komisije, uz samo jedan glas protiv", kazao je Marković.

Sagovornici su se saglasili da nakon usvajanja preporuka Venecijanske komisije, dalju proceduru na donošenju i implementaciji Zakona treba da prati dijalog i što je moguće veće saglasje.

Kardinal Parolin kazao je da je Crna Gora primjer politički i društveno stabilne zemlje, a posebno je važno što vaša zemlja u regionu ima ulogu elementa stabilnosti i pomirenja.

Državni sekretar Svete stolice je, kako je saopšteno iz Vlade, dao punu podršku evropskoj perspektivi Crne Gore i Regiona, ocijenivši da je to važno za njegov prosperitet i bezbjednost, i najavio otvaranje rezidentnog predstavništva Svete stolice u Podgorici, u rangu nuncijature.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније