Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina biznis, Objavila: M.M.Lj. ]

16. 12. 2019. 14:40 >> 14:39

ZAKUPCI NEZADOVOLJNI

Otvoren tržni centar u Nikšiću nakon 13 godina

Tržni centar u Nikšiću, vrijedan osam miliona eura, otvoren je danas nakon 13 godina od početka gradnje.

Tržni centar, koji se nalazi na izlazu iz gradske pijace prema Trgu slobode, vlasništvo je privatnih investitora. U njemu su smješteni supermarket, butici, knjižara, apoteka, dječije igraonice i restoran, koji se nalazi na vrhu objekta.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović podsjetio je da je u aprilu 2013. godine, kada je sadašnje rukovodstvo te lokalne samouprave preuzelo upravljanje gradom, na tom prostoru bila iskopana ogromna rupa, koja je uz ruinirani Dom revolucije i nekadašnji Dom vojske predstavljala ružnu sliku Nikšića.

”Uspjeli smo da sve to završimo, a preostalo je da se naredne godine rekonstruiše oko šest hiljada kvadrata u Domu revolucije kako bi i to zdanje u potpunosti dobilo novi izgled”, rekao je Grbović na otvaranju.

On je ocijenio da je tržni centar značajna investicija kojom je uljepšan prostor u tom dijelu grada.

Prije početka zvaničnog otvaranja zakupci tezgi na gradskoj Tržnici, na čijem izlasku je izgrađen Tržni centar, održali su miran protest i ponovo iskazali nezadovoljstvo zbog, kao su naveli, planiranog smanjenja njihovog prodajnog prostora.

Prodavci su kazali da je uklanjanje tezgi sa lijeve strane Tržnice samo početni potez nadležnih do potpunog zatvaranja i ostavljanja ih i bez te mogućnosti da prehrane porodice.

Prodavac cvijeća Zifo Hodžić kazao je da je jasna namjera nadležnih da malo po malo smanjuju prostor, dok potpuno ne uklone tržnicu i usprotivio se namjeri da se njihove tezge ograde rešetkama.

“Takav potez pravdaju pričom da žele da zaštite od krađe našu robu, jer će ubuduće biti otvoren prolaz kroz pijacu. Smatramo da to nije tačno i nećemo dozvoliti da nas stavljaju iza reštaka, jer nijesmo u zatvoru u Spužu, niti smo majmuni”, rekao je Hodžić.

On je ocijenio da bi uklanjanjem pijace bio uništen i jedan od simbola grada i kazao da će zakupci, ako bude potrebno, životima braniti taj prostor.

“Nekada je bila najljepša pijaca u bivšoj Jugoslaviji i imala je mjesečne prihode oko 30 hiljada eura, a i danas je simbol grada, iako napola skraćena. Bili smo više od decenije zatvoreni, jer je drugi prolaz bio blokiran”, rekao je Hodžić u ime zakupaca.

Poljoprivredni proizvođač iz Župe Nikšićke Željka Joković kazala je da je 30 godina svoje proizvode prodavala na toj pijaci i navela da je u prostoru u tržnom centru postavljeno svega 19 stolova, što je nedovoljno.

”Prodajem mliječne proizvode, voće i povrće, što je sada odvojeno u posebne prostore i ne znam na koji način da sada budem u pijaci, kada ne mogu biti istovremeno na dva kraja i plaćati po dvije označene tezge”, rekla je Joković.

Ona je navela da su besmisleni navodi nadležnih da je ta tržnica nerentabilna, jer bi mogla da radi da nije dozvoljena ulična prodaja hrane u više gradskih kvartova.

Zakupci su saopštili da je u novom poslovnom objektu, koji je povezan sa dosadašnjim dijelom za prodaju mlječnih proizvoda, određen prostor za voće i povrće na 200 metara kvadratnih, što je dovoljno samo za nekoliko tezgi, dok je sadašnja tržnica raspolagala sa tri hiljade kvadrata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније