Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

16. 12. 2019. 16:10 >> 16:07

POTPISAN MEMORANDUM

Bar dobija moderan školski sportski objekat

Ministar prosvjete Damir Šehović, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Kulturnog centra “Rumija” iz Čikaga Senad Perazić potpisali su u Njujorku Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Izgradnja školske sportske sale JU OŠ „Mrkojevići“. Time će Bar, uz nedavno dogovorenu rekonstrukciju sportske školske sale Gimnazije „Niko Rolović“ i Ekonomsko-ugostiteljske škole, dobiti još jedan moderan školski sportski objekat.

Projekat će se realizovati po modelu sufinansiranja, a vrijedan je više stotina hiljada eura, od kojih će Kulturni centar “Rumija” obezbijediti 50.000 dolara, Opština Bar 150.000 eura, a Ministarstvo prosvjete ostatak sredstava. 

Potpisnici su ocijenili da je projekat od velikog značaja za djecu u Pečuricama, ali i za cijelu lokalnu zajednicu. Oni su izrazili očekivanje da će se u vrlo kratkom roku obezbijediti formalno-pravne pretpostavke u planskoj dokumentaciji kako bi se preduzele konkretne aktivnosti na izgradnji ove školske sale.

Ovo je samo jedan od projekata obnove školske sportske infrastructure u Baru. Nedavno su ministar prosvjete i predsjednik Oštine Bar potpisali Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Rekonstrukcija školske sportske sale srednjih škola u Baru – JU Gimnazija „Niko Rolović“ i JU Ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar“, vrijednosti oko 110.000 eura. Ovaj projekat se, takođe, realzije po modelu sufinansiranja, pri čemu će Ministarstvo izdvojiti oko 70.000 eura, a ostatak sredstava Opština, a očekuje se da će biti završen za nekoliko mjeseci.

Kada je riječ o školskoj sportskoj infrastrukturi u Baru, ove godine rekonstruisana je i fiskulturna sala OŠ „Blažo Jokov Orlandić“, zamjenjena je i bravarija u sali, dok je u toku I faza zamjene bravarije u Školi, vrijednosti oko 30.000 eura. Takođe, ova škola je u saradnji sa barskim privrednicima rekonstruisala otvoreni sportski teren, u koji je uloženo oko 30.000 eura. Dodatno, u fiskulturnoj sali OŠ „Meksiko“ nedavno završena adaptacija centalnog grijanja, vrijednosti oko 25.000 eura. Sve navedeno govori da su uslovi za bavljenje sportom u barskim školama značajno unaprijeđeni.

Memorandum o saradnji na izgradnji školske sale u Pečuricama pokazatelj je dobre volje i razumijevanja državnih i lokalnih institucija, kao i brige dijaspore koja svesrdno pruža podršku domovini.

Šehović i Raičević u višednevnoj su posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, gdje su otputovali na poziv nekoliko udruženja iseljenika. Ovom prilikom, oni su se sastali sa brojnim predstavnicima crnogorske dijaspore, te razgovarali o mogućoj saradnji u različitim oblastima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније