Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

16. 12. 2019. 17:55   >>  17:57

MANDAT OD APRILA

Joksimović novi direktor Instituta za biologiju mora

Aleksandar Joksimović izabran je danas za novog direktora Instituta za biologiju mora Univerziteta Crne Gore (UCG), za mandatni period od naredne do 2023. godine.

Iz UCG-a su kazali da mandat aktuelnog direktora Instituta Mirka Đurovića ističe u aprilu, pa će Joksimović na dužnost stupiti 17. aprila.

Predsjednik Upravnog odbora UCG-a Duško Bjelica kazao je da su danas na sjednici pokrenuti i postupci za izbor dekana Fakulteta dramskih umjetnosti i Filozofskog fakulteta, zbog isticanja mandata aktuelnih dekana tokom naredne godine.

„Konkursi za izbor dekana biće objavljeni u Biltenu UCG-a i u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori. Prijave na konkurs se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu, a usvojenom Odlukom Upravnog odbora utvrđeni su i rokovi za izborne radnje“, rekao je Bjelica.

On je dodao da je danas usvojen i Predlog Plana za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na UCG-a.

Rektor Danilo Nikolić je članovima Upravnog odbora predstavio modele valorizacije urbanizovanog zemljišta u okviru Detaljnog urbanističkog plana (DUP) Univerzitetskog centra.

„Na njegov predlog je usvojen model zajedničke gradnje, po sistemu ključ u ruke i zamjenu poslovnih prostora za stambene prostore u Kulama i zgradama, model dobijanja 25 odsto od ukupne neto površine izgrađenog prostora. Ovo rješenje je prepoznato kao povoljnije za zaposlene na UCG-a“, kaže se u saopštenju.

Na sjednici je usvojen Predlog izmjena i dopuna Finansijskog plana UCG za ovu godinu.

Kako je saopšteno, donesen je i zaključak, na osnovu sadržaja izvještaja organizacionih jedinica UCG, da je neefikasna naplata školarine/naknade za studiranje, i da se dekani obavezuju da preduzmu sve zakonske radnje i mjere za efikasniju naplatu školarine.

„Organizacione jedinice su u obavezi da dostave izvještaje o naplati, sa stanjem, na dan 20. decembra, sa informacijama o preduzetim mjerama, najkasnije do 24. decembra“, kazali su iz UCG-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније