Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

17. 12. 2019. 12:49 >> 12:49

FOND ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

Opštinama i NVO blizu 100.000 eura za opremu

Komisija za raspodjelu sredstava Fonda za zaštitu i spašavanje je, na osnovu javnog konkursa, ove godine raspodijelila 99.090 eura za nabavku opreme i sredstava za zaštitu i spašavanje i finansiranje projekata za podsticanje obrazovnih, istraživačkih i razvojnih studija, programa, projekata i drugih aktivnosti. Korisnici sredstava su opštine, NVO i javni i privredni subjekti.

Ovogodišnji korisnici sredstava su NVO Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore, DOO Bedrock Podgorica, opštine Berane, Žabljak, Bijelo Polje, Nikšić, Herceg Novi, NVU Savez izviđača Crne Gore – Podgorica, JZU Institut za javno zdravlje Crne Gore, JU Dom učenika i studenata Cetinje, NVO Udruženje ljubitelja Gorice i prirode.

Ugovori sa dobitnicima sredstava iz Fonda za koja su konkurisale opštinske službe, javne ustanove, privredni subjekti i nevladine organizacije, potpisani su danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je istakao da raspodjela sredstava iz ovog fonda potvrđuje odlučnost MUP-a da u sinergiji sa svim subjektima sistema unapređuje kapacitete i procedure djelovanja u elemantarnim nepogodama i drugim nesrećama.

On je podsjetio da su prošlogodišnji korisnici fonda u potpunosti realizovali projektne aktivnosti.

"Realizacijom projekata za koje su opredijeljena sredstva unaprijediće se sistem zaštite i spašavanja i omogućiti kvalitetnija realizacija preventivnih mjera i operativnih aktivnosti", kazao je Nuhodžić.

Izvršna direktorica NVO Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore Marina Vujačić, je istakla zadovoljstvo što je MUP podržalo projekat ove nevladine organizacije koji podrazumijeva set aktivnosti, prije svega izradu Predloga protokola u oblasti postupanja u kriznim situacijama, smjernice i priručnik za osobe sa invaliditetom, kao i obuku sa sve one koji pružaju usluge u oblasti zaštite i spašavanja.

Predsjednik opštine Žabljak Veselin Vukićević je istakao da će sredstva fonda omogućiti jačanje efikasnosti Službe zaštite i spasavanja Žabljak u spašavanju unesrećenih prilikom saobraćajnih nezgoda, ali i požara i drugih nezgoda.

Prema riječima predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića, zahvaljujući sredstvima Fonda beranska služba zaštite i spašavanja dodatno će poboljšati i usavršiti svoje kapacitete. Za opštinu Herceg Novi, odobreni projekat biće od velikog značaja, jer će doprinijeti boljoj zaštiti ugroženih u teško pristupačnim terenima, istakla je potpredsjednica opštine Herceg Novi Danijela Đurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније